La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha anunciat que de cara al proper curs escolar, el departament oferirà a les comarques gironines 12 nous cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, dos dels quals s'impartiran en centres educatius de l'Alt Empordà: l'Institut Illa de Rodes, de Roses, i l'Institut Narcís Monturiol, de Figueres. Així ho ha expressat la titular d'Ensenyament aquest dimecres, 13 d'abril, durant la inauguració de l'onzena edició de la Fira ExpoJove a Girona.

Ruiz ha explicat que "els cicles nous que oferirem el curs que ve a Girona estan vinculats amb totes les necessitats del territori, ja sigui en el sector d'hostaleria, turisme, comerç i màrqueting, ensenyaments artístics superiors com ceràmica professional, i molts altres. El que fem és detectar les necessitats que hi ha per donar oferta formativa en aquest àmbit".

Nova oferta de cicles formatius a les comarques gironines

Pel que fa a l'oferta de places de cicles formatius a les comarques gironines per al curs 2016-2017, les novetats són quatre cicles formatis de grau mitjà i vuit de grau superior.

Nova oferta de cicles formatius de grau mitjà: Família de Comerç i Màrqueting: Activitats Comercials (adaptat al Turisme), en modalitat dual, a l'Institut Montgrí de Torroella de Montgrí; Família d'Hoteleria i Turisme: Serveis de Restauració, en modalitat dual, a l'Institut Baix Empordà de Palafrugell; Família d'Instal·lació i Manteniment: Manteniment electromecànic (adaptat a la producció mecànica) en modalitat dual, a l'Institut Narcís Monturiol de Figueres; Família de sanitat: Farmàcia i parafarmàcia, en modalitat dual, a l'Institut de Palamós.

Nova oferta de cicles formatius de grau superior: Família d'activitats físiques i esportives: Animació d'activitats físiques i Esportives, en modalitat dual, a l'Institut Rocagrossa de Lloret de Mar; Família d'Informàtica i Comunicació: Desenvolupament d'aplicacions multiplataforma, en modalitat dual, als instituts Pla de l'Estany de Banyoles i al de Palamós; Família Química: Química industrial (oferta parcial d'aquest cicle) en modalitat dual, a l'Institut Montilivi de Girona; Família de Serveis Socioculturals i de la Comunitat: Animació sociocultural i turística, en modalitat dual, a l'Institut S'Agulla de Blanes, i Integració Social, en modalitat dual, a l'Institut de la Bisbal d'Empordà (aquest cicle farà rotació amb el CFGS d'Educació Infantil); Família d'Instal·lació i Manteniment: Mecatrònica Industrial, en modalitat dual, als instituts La Garrotxa d'Olot i al Narcís Xifra de Girona.

En relació a l'oferta d'ensenyaments artístics i esportius, trobem dos nous cicles en grau mitjà i quatre en superior.

Nova oferta de cicles formatius de grau mitjà: Oferta d'Arts Plàstiques i Disseny: Família de Ceràmica artística: Terrisseria, a l'Institut de la Bisbal d'Empordà; Oferta d'Ensenyaments esportius: Família d'Esports de vela: Cicle Inicial de Vela amb aparell fix, a l'Institut Illa de Rodes de Roses.

Nova oferta de cicles formatius de grau superior: Oferta d'Arts Plàstiques i Disseny: Família d'Escultura: Escultura aplicada a l'espectacle, a l'Escola d'Art d'Olot, i Motlles i reproduccions escultòriques, a l'Escola d'Art d'Olot (L'Escola d'Art deixarà d'ofertar el cicle Arts aplicades a l'escultura, que quedarà substituït per les dues ofertes anteriors); Família de Disseny d'Interiors: Arquitectura efímera, a l'Escola d'Art d'Olot; Oferta d'Ensenyaments esportius: Família de Salvament i Socorrisme: Cicle Superior de Salvament i Socorrisme, a l'Institut Pere Alsius de Banyoles.

Fira ExpoJove 2016

La Fira ExpoJove 2016, que té lloc fins al 16 d'abril, compta amb més de 10 anys de recorregut i enguany hi participen més de 70 expositors en un espai de 8.000 m2, en què també s'hi realitzaran una quarantena de xerrades i tallers. L'objectiu del saló és orientar als estudiants d'ESO, batxillerat i cicles formatius en la presa de decisions de cara a la seva formació i al seu futur laboral. L'ExpoJove l'organitza la Fira de Girona amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès, de la Generalitat, de l'Ajuntament de Girona i de la Universitat de Girona.