12 de abril de 2016
12.04.2016
Música a l'aire lliure

La sentència del TSJC sobre el Nowa Reggae i el Vida posa en perill altres festivals

Uns veïns de Vilanova i la Geltrú van denunciar que els concerts impedien el descans i l'alt tribunal els ha donat la raó

12.04.2016 | 17:02

L'entitat que aglutina als mànagers, promotors i representants de Catalunya (ARC) ha avisat aquest dimarts que la ubicació de molts festivals perilla després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna la raó a un matrimoni que viu prop de l'espai on se celebra el festival Nowa Reggae, al recinte Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, i que va denunciar la concessió de la llicència municipal assegurant que els concerts impedien el descans dels veïns. A més, l'alt tribunal anul·la la concessió del permís per organitzar el festival Nowa Reggae concedit el 2011, que haurà de buscar nous espais per a la seva celebració, i de la festa de la presentació del Vida Festival. Segons ARC, ara es dóna peu a què veïns d'altres poblacions presentin denúncies en el mateix sentit.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, també, haurà de pagar 3.000 euros al matrimoni denunciant.

En un comunicat, l'entitat assegura que se sent "preocupada" per aquesta resolució judicial ja que "es pot fer extensiva a qualsevol concert que excedeix els volums marcats per la llei i que se celebri fora de la programació de festes tradicionals, com la Festa Major". "Aquesta sentència posa en estat d'alerta a tots els ajuntaments de Catalunya", adverteix ARC.

D'altra banda, l'associació reitera en una de les seves "reivindicacions endèmiques", com és el reconeixement de la música com una activitat cultural i no com un entreteniment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema