La sala d'actes de la seu del Servei Educatiu de l'Alt Empordà ha acollit aquest dissabte, 9 d'abril, els joves participants en el Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació. Un total de 59 nois i noies de 3r d'ESO de diferents instituts de l'Alt Empordà han estat els primers a fer els treballs. A partir d'una imatge periodística, els estudiants han escrit una notícia. En el cas de Primària, la convocatòria ha atret un total de 49 nens i nenes de 6è de les escoles de la comarca. La proposta, per a ells, ha estat continuar una narració a partir d'un text estimulador, desenvolupant-ne una història i concloent-la.

El jurat, format per professionals dels àmbits educatiu i periodístic, haurà de valorar ara les redaccions presentades, i el veredicte es farà públic l'11 de maig en un acte, que se celebrarà a les 18.30 hores, a l'Auditori del Convent dels Caputxins de Figueres. En aquest mateix acte, participarà, com a ponent d'una conferència, l'escriptor i periodista Jaïr Domínguez.

El Premi de Narrativa Periodística Diàlegs d'Educació és un dels fruits que ha donat la creació del suplement Diàlegs d'Educació, que publica mensualment el Setmanari de l'Alt Empordà amb la col·laboració del Servei Educatiu de l'Alt Empordà. La convocatòria literària és una aposta més per la qualitat del sistema educatiu, amb l'objectiu de fomentar i promoure el gust per l'escriptura creativa.

Amb aquest concurs, es pretén estimular les ganes d'escriure tant a l'alumnat de primària com de secundària (els premis estan adreçats a nens i nenes de 6è de les escoles de Primària i de 3r d'ESO dels instituts de secundària de la comarca de l'Alt Empordà). Es concedeixen tres premis i dos accèssits per categoria. Els tres premis estan dotats de 200, 100 i 50 euros, respectivament, a bescanviar en material escolar, gràcies a una col·laboració entre els organitzadors i Llibres Text.