Quants tocs de pilota, tombarelles, salts a corda, relleus... som capaços de fer en un temps determinat? Alumnes de l'Escola Anicet de Pagès i de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres han posat a prova les seves habilitats esportives en el marc del Dia Mundial de l'Activitat Física, que s'ha celebrat aquest dijous, dia 7, a la plaça Alcalà la Real del barri de la Marca de l'Ham.

"La finalitat de l'activitat no és cap altre que potenciar l'esport en edats primerenques perquè l'alumnat prengui consciència de la seva importància i adopti l'hàbit al llarg de les diferents etapes de la seva vida", explica David Coll, mestre d'educació física de l'Escola Anicet de Pagès. El lema de la jornada ha estat 'Infant actiu = adult saludable'.

Arribar als més petits per tal que ells ho traslladin al seu entorn més proper

La jornada s'ha desenvolupat en un clima esportiu i d'alegria. Les activitats s'han estructurat en cinc grups de 7-8 alumnes, amb una participació d'una cinquantena de nens i nenes de sisè de primària i 1r d'ESO. Abans de començar a fer exercici, s'ha procedit a la lectura d'un manifest amb un missatge que té com a objectiu sensibilitzar la població sobre la importància que té per al seu benestar aconseguir un nivell d'activitat física saludable.

"Entenem que la finalitat d'aquest circuit d'activitat física, desenvolupant diferents modalitats esportives i enfocat a reptes cooperatius, ha estat arribar als més petits per tal que ells ho traslladin al seu entorn més proper i adoptin l'hàbit de la pràctica esportiva al llarg de la seva vida", ha dit David Coll, el qual ha organitzat la jornada juntament amb el seu company de l'Anicet de Pagpes Andreu Parer i els professors de l'Institut Narcis Monturiol, Xavier Cuadrado i Agustí Prats. "Tots considerem que en la societat actual l'esport és una bona eina de formació pel desenvolupament holístic de l'infant", hi ha afegit.

Els quatre promotors de la iniciativa han coincidit a valorar molt positivament la celebració d'aquest tipus de trobades internivells entre institut i escola, "per tot allò que comporta en riquesa, aprenentatge, motivació i significativitat pels alumnes".