El dissenyador figuerenc Manel Gràvalos és l'autor de cartell de les Fires i Festes de la Santa Creu 2016 de Figueres que s'ha presentat aquest matí. "Es tracta d'una obra colorista que deixa oberta la porta a múltiples representacions" ha destacat l'alcaldessa Marta Felip, referint-se a l'assortiment de colors que per l'autor vol representar "la diversitat, d'actes i de públics", protagonistes de les Fires de la Santa Creu.

El cartell mostra un cercle cromàtic amb diversitat de colors i la llum s'escapa a través d'una creu molt subtil, identificativa de les festes, que es representa en el cartell a través d'un tall en el paper, ha destacat Gràvalos, que ha volgut reivindicar el cartell de les Fires i Festes "com una peça cultural que necessita del suport del paper per existir".

Per donar protagonisme a aquesta imatge innovadora, de les Fires de Figueres, l'Ajuntament col·locarà diferents plafons, amb el cartell a la plaça Catalunya, la Rambla, la plaça de l'Ajuntament i la Plaça Josep Pla, on al darrera es podrà consultar la programació de Fires que tindrà lloc en cada espai durant la Santa Creu, segons ha explicat el regidor Quim Felip. Aquest proper dilluns l'Ajuntament presentarà tots els actes d'enguany.