29 de març de 2016
29.03.2016
Gastronomia

Èxit de l'Aula de Cuina de Vilafant dedicada a la gastronomia italiana

Una vintena de participants van ser els encarregats d'elaborar un sopar per tancar la mostra

29.03.2016 | 14:00
Els partiicpants del curs

Difondre la gastronomia italiana, més enllà dels plats més típics d´aquesta cuina, ha estat un dels objectius del curs, que s´ha realitzat de forma dinàmica i pràctica amb vint participants.

L´Aula de Cuina de Vilafant s'ha tancat amb un sopar elaborat pels mateixos alumnes a partir de les receptes que s´han realizat durant el curs dedicat, en aquesta ocasió, a la cuina italiana. La directora Montserrat Moré, propietària de l´Elegància del Paladar de Vilafant, explica que l´objectiu és promocionar la cuina de casa nostra i la de fora i, en aquest cas, el curs ha servit per mostrar "que hi ha molts plats italians que no coneixem i que a més són de fàcil elaboració".

Quatre sessions de cuina
El curs va començar a finals de febrer i s´ha allargat durant quatre setmanes amb la participació de quatre restaurants: en primer lloc, La Quinta Forca va preparar una crema de carbassa i croquetes de gorgonzola i nous, deixant pas al restaurant Carles Antoner de Lladó, que va elaborar un rissotto de ceps i espàrrecs verds i gnocchi amb salsa de pesto. La tercera setmana va ser la pizzeria Augustea l´encarregada de cuinar pasta a la buscaiola i fusili di mare amb curri, i per acabar l´Elegància del Paladar es va fer càrrec de les postres amb un tiramisú de xocolata i panacotta. Un dels al·licients d´aquesta edició, apunta Moré, "és el caràcter pràctic que han adquirit les sessions, molt dinàmiques segons han valorat els mateixos alumnes participants" assenyala.

Com cada any, el curs s´ha fet a les instal·lacions de la Mare de Déu del Mont, amb una vintena d´alumnes. Les activitats relacionades amb la gastronomia es mantenen tot l´any i també s´han organitzat propostes per al públic infatil. A finals del mes de maig, des de l´Aula de Cuina, s´oferirà un taller dirigit als nens de 7 a 12 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook