Les aromes de la sopa de peix són intenses i agradables un cop entres a la nau de Pescadors de Roses. Pere Gotanegra, el gerent de l'empresa, està content perquè, casualment, ens rep el dia que s'ha cuinat la recepta que s'ha d'envasar per a la primera remesa que sortirà cap a Mercabarna. 250 litres de sopa preparada amb 150 quilos de peix i marisc, amb el gust característic del producte que es pesca en aigües del cap de Creus.

El moviment a la nau és excepcional. En un dels espais, el tràfec dels operaris omplint els recipients de vidre, etiquetant-los, col·locant-los en caixes té el plus de la novetat. La comanda del dia es compon de 800 pots de 500 ml cada un. "Hem pensat en un format individual de sopa de peix de mig litre", explica Pere Gotanegra, el qual està convençut que aquesta sopa de peix té una qualitat extraordinària.

"Sabem que no podem competir en quantitat amb marques com Avecrem o Gallina Blanca, però sí que som competitius quan es tracta de qualitat. Aquí és on podem ser molt més bons", afirma el gerent de l'empresa, i afegeix: "El cap de gamba de Roses eleva el sabor d'aquesta sopa."

130.000 pots de fumet de peix

Fa quatre anys, Pescadors de Roses va començar a comercialitzar el fumet de peix també d'elaboració pròpia i les xifres de vendes de l'últim any demostren la bona sortida que ha tingut el producte. El 2015 s'han venut 130.000 pots en les peixateries i els mercats de Catalunya i de València.

La idea d'elaborar sopa de peix té el seu origen en la demanda que en fan els mercats francesos, alemanys, holandesos, italians, ­suïssos, anglesos, que no tenen costum d'utilitzar en les seves cuines el fumet de peix, però sí la sopa. "Aquí a Catalunya en sabem molt de fer receptes amb fumet, però els estrangers no en saben i són ells que sempre ens preguntaven per què no fèiem sopa", comenta Pere Gotanegra.

La recepta d'aquesta sopa de peix s'ha cuinat sota la supervisió del prestigiós xef Rafa Zafra, que va treballar al costat de Ferran Adrià a elBulli i que va aconseguir dues estrelles de la Guia Michelin quan estava al capdavant del restaurant La Alquería, a la Hacienda Benazuza elBullihotel. Pere Gotanegra, sogre de Rafa Zafra, explica que un dels factors que fan especial la sopa és que el resultat és obra de tota la família. "La meva filla Gemma va ser la persona que va acabar donant l'últim vistiplau a la sopa, després que vam fer-ne divuit proves", somriu.

Nou producte El peix fresc, ingredient principal

La sopa de peix se suma a una gamma de productes que prepara Pescadors de Roses. Igual que el fumet, és una recepta elaborada pensada per al consum domèstic. Llavors hi ha altres plats, com els carpaccios de gamba o de potes de pop, que s'elaboren pensant en un tractament molt professional, dins l'àmbit de l'hostaleria.