Hisenda ha obert dos processos per frau fiscal contra Borja Thyssen i demana tres anys de presó per fingir la seva residència a Andorra i defraudar 630.000 euros en l'impost de la renda en l'any 2007, segons publica 'El Confidencial'. El fill de la baronessa insisteix que residia a Andorra i que l'actuació d'Hisenda va ser "absolutament il·legal".

El passat mes d'abril Borja Thyssen va ser sorprès per un grup de periodistes a Barcelona: "Si us plau, si us plau, no em feu fotos, que per a Hisenda visc a Andorra", els va dir.

Durant èpoques ha residit a Sant Feliu de Guíxols, on va crear alguna empresa vinculada al sector inmobiliari.

Des de 2013, el Fisc té l'ull posat en Thyssen. Aquest any el va denunciar per no tributar a Espanya els seus múltiples ingressos, que inclouen 300.000 dòlars d'avançament del pacte de Basilea, l'acord que establia el repartiment de l'herència del baró Thyssen.

Per ser resident fiscal a l'estranger cal passar més de 183 dies fora d'Espanya. Hisenda està convençuda que té les proves necessàries per provar que el fill de la baronessa no resideix sis mesos a Andorra i demana per a ell tres anys de presó. També té una altra causa oberta contra el fill de Carmen Thyssen impost sobre la renda l'any 2010.