14 de març de 2016
14.03.2016
Entitats

L'Ateneu Republicà Figuerenc es presenta amb 'Fotem el camp'

La nova associació vol fomentar l'esperit crític i el debat sobre el dia a dia i el futur de Figueres i de la comarca de l'Alt Empordà

14.03.2016 | 07:36
El diputat republic`pa Joan Tardà.

Neix a Figueres l´Ateneu Republicà Figuerenc, una associació que té com objectiu fomentar l´esperit crític, constructiu i debatre sobre qüestions del dia a dia i del futur que afecten Figueres i la comarca de l´Alt Empordà. Des de l´entitat aposten per "motivar als ciutadans" perquè tornin a tenir l´esperit que va donar "caràcter als empordanesos il·lustres del segle passat i que, malauradament, no van poder veure culminada la seva noble tasca política i cultural que formava part del seu programari". L´entitat té previst organitzar conferències, debats, col·loquis i taules rodones per impulsar un "debat sincer". Un element que, segons els impulsors de l´organització, tots els figuerencs porten "dins del seu ADN", al qual no volen renunciar i que actualment troben a faltar.

El primer acte que faran serà el proper dissabte 19 de març a partir de les set de la tarda al Museu del Joguet de Figueres. Es tracta d´un col·loqui que porta per títol ´Fotem el camp´ i que comptarà amb la presència del diputat d´ERC al Congrés, Joan Tardà, el catedràtic d´Història, Francesc Canet, i l´historiador Enric Pujol. Un acte que, tal i com assenyalen, s´emmarca en els esdeveniments programats per commemorar el 85è aniversari de la creació d´Esquerra Republicana de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook