06 de març de 2016
06.03.2016
40 Años
40 Años
Seguretat pública

Protecció Civil lliurarà emissores de la xarxa RESCAT als voluntaris

Delort anuncia que es programarà un nou curs de comandaments a l'Institut de Seguretat Pública

06.03.2016 | 08:43
Fotografia del Dia del Voluntari de Protecció Civil.

l director general de Protecció Civil, Joan Delort, ha anunciat que els propers mesos es lliuraran dues emissores de la xarxa de comunicacions RESCAT a cadascuna de les associacions de voluntaris que estan registrades al departament d'Interior. La intenció és establir un nexe de comunicació constant quan sigui necessari, ha explicat durant la celebració del Dia del Voluntari de Protecció Civil, que s'ha celebrat a Lleida. Delort també ha anunciat que l'Institut de Seguretat Pública (ISPC) programarà un nou curs de comandament als segon semestre per als caps de les associacions. Són dues històriques reivindicacions del voluntariat de Protecció Civil. Durant la jornada, també s'han lliurat quatre mencions honorífiques i sis felicitacions per mèrits i trajectòria professional.

Just després de glosar el caràcter altruista de les entitats, i de posar en valor la tasca i els valors del voluntariat de Protecció Civil, Delort ha fet entrega de quatre mencions honorífiques a les associacions que fa deu anys que estan inscrites al registre especial de Protecció Civil del Departament d´Interior: les de Lleida, Amposta, Montbrió del Camp i Sant Feliu de Guíxols.

Les felicitacions al mèrit i la trajectòria professional han anat a l'associació de Lleida per l'organització de la jornada; als de Sant Fost de Campsentelles per l'exercici de simulació d'un sisme; als de Castell-Platja d'Aro per la simulació de l'evacuació d'un centre educatiu . També als de Cardona i de Vilanova del Camí per la col·laboració en el suport a la població afectada durant l'incendi forestal d'Òdena. Finalment també s'ha felicitat els de Sant Adrià del Besòs per al projecte de formació en primers auxilis i de sensibilització.

Segons informa Protecció Civil en un comunicat, l´acte, que ha tingut lloc a l´auditori de La Llotja de Lleida, ha estat presidit per Delort i per l´alcalde de Lleida, Àngel Ros. També hi han assistit les diputades al Parlament de Catalunya, Violant Cervera i Montserrat Fornells; la presidenta del Consell Comarcal de La Noguera i alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell; l´alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor, Lluïsa Berdala, i la directora dels serveis territorials d´Interior a Lleida, Montserrat Meseguer, entre altres.

Actualment hi ha 106 associacions i 1.262 voluntaris al Registre especial de Protecció Civil del Departament d´Interior, i catorze associacions més fent els tràmits de registre. L´any passa eren 90 associacions inscrites i 1.060 voluntaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook