Un total de 54 alumnes que cursen el doble currículum de batxillerat i baccalauréat han participat aquest divendres, 26 de febrer, al II Matí de Batxibac a Girona, sota el títol 'La literatura en veu alta!'. Concretament, els estudiants han pogut realitzar dos tallers, un de cinema sobre 'Els Miserables' i un altre sobre Victor Hugo i el melodrama.

L'activitat ha estat organitzada per l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la Universitat de Girona.

En la jornada hi ha participat alumnat de dos dels quatre centres de l'Alt Empordà en què s'imparteix el Batxibac: instituts de Llançà (Llançà) i Olivar Gran (Figueres). A la segona edició, del dia 4 de març, ho faran estudiants dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu (Roses).

La resta de centres participants són: Narcís Xifra (Girona), Ridaura (Castell d'Aro), Frederic Martí Carreras (Palafrugell) i Santiago Sobrequés i Vidal (Girona).

La doble titulació de batxillerat i baccalauréat, coneguda com a Batxibac, comporta incorporar al currículum propi la Història de França i la Llengua i literatura franceses, i cursar un terç de les hores lectives en llengua francesa.

Un cop finalitzat el currículum mixt l'alumnat ha de superar una prova externa per a l'obtenció del títol. El Batxibac va començar a implantar-se a Catalunya el curs 2010-2011 a tres centres de secundària i l'actual curs ja en són 43 (35 de públics i 8 de privats) que imparteixen aquest currículum mixt. És un programa d'excel·lència educativa que pretén fomentar la mobilitat dels estudiants i l'intercanvi cultural.