Aquesta mateixa setmana, i fins a l'11 de març, es porten a terme, a les biblioteques de l'Alt Empordà, els Tallers d'Escriptura Creativa (TEC), adreçats a alumnes de 6è de totes les escoles de la comarca. La proposta està organitzada pel Servei Educatiu de l'Alt Empordà (SEAE), amb la col·laboració de nou biblioteques del grup BibliotecAE i el suport del Setmanari de l'Alt Empordà.

Els Tallers d'Escriptura Creativa són un espai pensat per donar eines als participants per millorar els seus processos de creació literària, ja que la lectura i l'escriptura estan estretament vinculades. "De fet, la persona que escriu ha de ser ineludiblement un bon lector perquè, a través de l’escriptura dels altres, nosaltres podem millorar la nostra pròpia manera d'escriure”, afirmen els professionals del Servei Educatiu.

Tallers fins a l'11 de març

Les biblioteques en què se celebren els TEC i les dates són les següents: Marta Fàbrega i Romans, de Sant Pere Pescador (22 i 29 de febrer); Biblioteca Municipal del Port de la Selva (4 i 11 de març); Caritat Serinyana, de Cadaqués (1 de març); Jaume Vicens Vives, de Roses (24 de febrer i 2 de març); Víctor Català, de l'Escala (15 i 16 de març); Ramon Bordas i Estragués, de Castelló d'Empúries (26 de febrer i 11 de març); Carles Fages de Climent, de Figueres (1, 7 i 11 de març); Pere Calders, de Llançà (3 i 10 de març), i Carles Bosch de la Trinxeria, de la Jonquera (3 i 10 de març). Els TEC es fan en horari extraescolar.

Els talleristes que imparteixen aquests tallers són el professor de secundària Joan Ruiz (a Sant Pere i Roses); el llicenciat en filologia catalana David Torres Vilajoana (al Port de la Selva i Llançà); la professora de secundària Laura Olivares (a Cadaqués); la llicenciada en pedagogia Mercè Costa (a l'Escala); la mestra de primària Maria Vilanova i els professors de secundària Ernest Pibernat i Marta Planas (a Figueres), i la periodista Mairena Rivas (a la Jonquera i Castelló).

Tots aquests dinamitzadors animen els alumnes a utilitzar suggerències que despertin la seva imaginació i també les ganes d'expressar-se sobre un paper en blanc. El fet de fomentar l'escriptura creativa contribueix a desenvolupar l'aprenentatge de la llengua, des de l'amplitud del vocabulari fins a les estructures d'un text.