Unes colpidores imatges a la televisió d'uns nens en una embarcació apropant-se a les costes de Lesbos van fer brollar les llàgrimes a Milton Sánchez i Eva Prujà. Els dos es van mirar i es van dir: "Hem de fer alguna cosa". Els sentiments que els va remoure presenciar l'escenari de la tragèdia dels refugiats sirians darrere de la pantalla va despertar-los l'esperit solidari. Els dos altempordanesos, de seguida, van prendre una decisió: tirar endavant una associació, i van trobar que podien comptar amb l'acompanyament d'un bon grapat de persones, entre els quals hi ha mossèn Josep Taberner. La seva iniciativa és ara una realitat i, de fet, aquest divendres, 19 de febrer, s'ha fet la presentació pública, a La Cate, de l'entitat, que es diu Amb les teves mans.

Durant l'acte, els assistents han topat amb la dura realitat de la crisi dels refugiats, a partir del relat commovedor d'un jove sirià que fa poc va arribar a Salt, Ahmad Basal, i d'Òscar Camps, president de l'ONG Proactiva Open Arms, els voluntaris de la qual treballen sobre el terreny salvant persones que arriben a Lesbos. Es dóna la circumstància que Òscar Camps acabava d'arribar de les costes gregues i ha transmès al públic un missatge molt desolador del que estan patint milers de famílies sirianes que fugen de la guerra.

També ha intervingut en l'acte el regidor de Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, el qual s'ha mostrat molt predisposat a donar suport a la iniciativa Amb les teves mans. També ha dit que des del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, que ell presideix, s'estan fent gestions per ajudar els sirians que es troben en camps de refugiats.

Donar atenció a emergències humanitàries

Amb les teves mans és una associació sense ànim de lucre que s'ha concebut per donar atenció a les diverses emergències humanitàries sense cap discriminació. En aquests moments, han centrat tots els seus esforços en poder contribuir en l'emergència dels refugiats sirians que arriben a travès del mar Egeu a les illes gregues de Lesbos i Chios, entre d'altres.

Els responsables de l'entitat tenen l'objectiu de conèixer quines són les principals necessitats de les víctimes d'aquest drama humanitari i faran una crida a la solidaritat. De moment, per tal de poder ajudar els refugiats, calen recursos, i per això han obert un número de compte, al Banc de Sabadell, per a totes aquelles persones interessades en fer un donatiu: IBAN: ES17 0081 0236 1100 0141 184.