Fa 65 milions d'anys que es va extingir l'últim dinosaure no aviar a causa d'un impacte extraterrestre, ja fos un asteroide o un cometa, o un període de gran activitat volcànica podria ser la causa principal de l'extinció, segons afirmen els científics. No obstant això, el món del cinema no està disposat a oblidar-los, tal i com demostra el fet que la història de cinema està unida als dinosaures amb pel·lícules com ‘L'arbre de la vida’, ‘A la recerca de la Vall Encantada’, ‘Ice Age: L'edat de gel’, ‘Godzilla’ o la saga ‘Jurassic World’, entre moltes d'altres.

Però poder veure els dinosaures no és només cosa de les pel·lícules de ciència ficció. Alguns científics de l'Institut Adam Smith suggereixen que els avanços en la modificació de l'ADN i en la clonació permetrien que aquestes criatures prehistòriques tornin a la terra pels voltants de l'any 2050. “Els dinosaures podrien tornar la Terra i conviure amb els éssers humans”, afirmen.

Després de descobrir que les aus modernes tenen un codi genètic similar al dels dinosaures, el portal britànic Express informa que “els científics estan en condicions de fer marxa enrere al rellotge de l'evolució i reintroduir criatures extintes i prehistòriques”.

L'informe britànic, ‘Think tank’, sota la direcció de Madsen Pirie, afirma el possible èxit de l'operació. "Una combinació de cria selectiva i la tecnologia genètica s'utilitzaria per obtenir els seus trets característics: les mandíbules amb dents, la cua, les petites potes davanteres", afirma.

Però, no és l'únic experiment que es porten entre mans els científics. La Universitat d'Harvard està disposada a reviure mamuts en un termini de 10 anys.