12 de febrer de 2016
12.02.2016
Programa educatiu

La campanya de mobilitat segura s'adreça a mil nens rosincs

Escolars de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d'ESO participen en aquesta experiència que promou la Policia Local

12.02.2016 | 14:18
Alumnes del Vicens Vives amb un policia.

La Policia Local de Roses ha iniciat aquesta setmana el programa 'Mobilitat Segura', un conjunt d'activitats i sessions informatives adreçades al coneixement i al debat sobre educació viària i cívica entre l'alumnat del municipi. En total, un miler d'escolars de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d'ESO participaran fins a finals de juny en aquesta experiència, amb formacions novedoses i adaptades a les característiques i necessitats de cada segment d'edat.

Emmarcada en aquest programa formatiu, aquest divendres, 12 de febrer, ha tingut lloc la primera de les activitats, impartida als alumnes de 1r curs de l'escola Vicens Vives, iconsistent en una xerrada sobre consells de seguretat per a nens i nenes com a vianants i com a acompanyants en un vehicle, seguretat activa i pasiva (ús de cadiretes, etc).

El nou programa Mobilitat Segura és hereu de les classes d'educació viaria que la Policia Local de Roses desenvolupa en el municipi des de fa anys. Els dos darrers cursos, però, l'activitat ha introduït canvis substancials en les seves formacions, fent-les més dinàmiques i properes als escolars i amb noves temàtiques d'interès.

Entre aquestes novetats es troben les visites als centres escolars amb vehicles policials, on els alumnes poden conèixer de prop i en grups reduïts les diferents tipologies de vehicles. El material didàctic emprat durant les sessions també ha estat actualitzat, gràcies a l'aportació del Servei Català de Trànsit, així com la incorporació de l'activitat anomenada 'La Catifa Ciutadana', una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook