02 de febrer de 2016
02.02.2016
«Personal Shopper»

La santperenca Laura Algueró és assessora de compres

Acompanya a comprar a qui se li faci una muntanya anar de botigues o li falti gust

02.02.2016 | 17:55
Laura Algueró, a Nova York

Què és un Personal Shopper? És una persona que ajuda els seus clients a elegir i comprar objectes de diversos tipus (decoració, regals, etc.), però, sobretot, articles de moda. El Personal Shopper pot acompanyar els clients a les boti­gues establint rutes de compra personalitzades o comprar els objectes pel seu compte, si el client no té prou temps. Els últims anys, la seva tasca ha anat molt més enllà, ja que realitza, també, funcions d´assessor o estilista per a determinades ocasions. En l´actualitat, el Personal Shopper s´encarrega de la imatge global del client.

Aquesta professió va néixer a No va York als anys 80 per ajudar a aquelles persones que l´agenda els impedia fer determinades compres. Actualment, s´ha estès a les principals ciutats del món occidental. Precisament, a Nova York (Estats Units) es va anar a formar Laura Algueró, una santperenca de 39 anys, que fa sis anys va decidir emprendre aquest camí professional.

"Els orígens de la meva vocació com a Personal Shopper els tinc a la botiga de la meva mare, a Sant Pere Pescador", recorda Algueró, la qual confessa que no es veia passant una jornada laboral de dependenta, però "tenia ganes d´estar vinculada amb alguna cosa relacionada amb la moda". El mes de maig del 2010 va obrir la web www.laurapersonalshopper.com, va fer un postgrau a Madrid i, el 2013, va fer un curs a la Fashion International Tecnology de Nova York.

Visita d´armaris
"Al principi, anaven entrant molts clients a través de la web, però, ara, ja és més qüestió del boca-orella", remarca Algueró. Els clients són, sobretot, persones de classe mitjana amb poc temps disponible per anar de compres. "Hi ha persones que ja no saben sortir a comprar sense la meva companyia", confessa Laura Algueró, satisfeta de l´evolució que ha tingut amb pocs anys en aquest camp.

La Personal Shopper ven experiències a les persones que contrac­ten els seus serveis i després és quan els clients repeteixen. "Aquesta és la principal gratificació", assegura. Algueró s´ha trobat amb situacions anecdòtiques, com ara quan va fer un servei a cavall d´una limusina. "La intenció és que la gent s´oblidi de tota la rutina diària per una estona", apunta.

Algueró no només acompanya els clients a anar de compres. Abans d´assessorar-los a les botigues, ha de mirar quin armari tenen a casa. A partir d´aquí, pot començar a treballar per remodelar aquella persona i canviar-li l´estil, si és necessari. "Les èpoques de més feina són les que hi ha canvi d´armari, la tardor i la primavera", afegeix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook