Justo Molinero és un fenomen de masses. Eminentment conegut per Radio Tele Taxi, ara fa el salt al teatre amb un espectacle, 'Ahora me toca a mi', que ja és tot un èxit. Dissabte serà al teatre El Jardí de Figueres acompanyat pels Descastaos i amb totes les entrades venudes.

Com va sorgir la idea de muntar aquest espectacle, 'Ahora me toca a mi', i per què li va posar aquest títol tan contundent? Què li toca a vostè exactament?

Sueños tengan y se cumplan. Des de fa molts anys, jo tenia aquest somni, fer teatre, i s´ha fet realitat. Són moltes les hores fent ràdio sense poder veure qui t´està escoltant. La ràdio té aquesta màgia, la imatge la posa cadascú. El teatre té la mateixa màgia, però interactues amb la gent. Aquesta màgia de veure com la gent respon només la dóna el teatre.

En què consisteix l´espectacle? L´acompanyen els Descastaos. Qui són?

Sóc plenament conscient del que agrada a la gent que ens segueix, per això aquest muntatge: sainets, copla, poemes, música en directe... molt variat. Los Descastaos són un grup de companys i amics que creien en aquest projecte i gaudeixen fent-ho. Que vingui la gent, que vingui, que s´ho passarà molt bé. D´això no en tinc cap dubte.

Quan es va prendre la decisió de fer una gira?

T´haig de dir que al principi era un somni: fer dos o tres teatres i anar a Barcelona. Però la resposta del públic ha sigut genial, i veus que s´ho passen tan bé que ara no penso a parar. Tothom es mereix passar-s´ho bé. Necessitem riure. Aquest espectacle és molt bo.

Vostè creia que tindria tan bona acollida? Quin és el secret de l´èxit?

Ni de bon tros. Està sent una experiència molt bona. No hi ha secret. Es tracta de donar-li a la gent el que ens demana, passar-ho bé, gaudir. Estic segur que després d´aquest èxit, alguns programadors s´ho hauran de pensar. No podem anar per un lloc que no sigui per on vol anar la gent.

Qui els ve a veure als teatres? Els seus oïdors de Radio Tele Taxi?

Majoritàriament, sí, però es corre la veu i ens està descobrint molta gent a través del teatre.

Què és el millor d´aquesta gira des de la seva experiència personal?

El millor de tot és que has de tenir una idea, fer un projecte, creure-hi. Si això és així, es transmet i la gent ho percep. A vegades penso que els catalans no creiem en nosaltres mateixos. Si t´ho creus, es pot, i aquesta és una prova.

Vostè és un home molt actiu, no para, i ara una gira. Tot un repte.

És veritat, però pensa que si no fos pel teatre, no podríem conèixer la gent que ens segueix des de tot Catalunya. És molt gratificant.