Després de viatjar i treballar durant vint anys per mig món Joan Carles Nieto ha adquirit una experiència en la indústria del turisme que ha plasmat ara en un projecte innovador, la plataforma Tourismembassy.com, on les empreses turístiques poden promocionar els seus serveis i també el viatger pot compartir els seus coneixements amb usuaris d´arreu del món.

"Es tracta d´una nova xarxa social dedicada exclusivament al món turístic". La darrera versió va sortir el mes de maig de l´any passat i no ha deixat d´evolucionar, explica Nieto, que ha tornat dels Estats Units per impulsar definitivament un projecte al qual ja donen suport una llarga llista d´empreses, les escoles d´Hostaleria de Figueres, Perpinyà i professors universitaris i que atrau tant estudiants com viatgers més o menys experimentats.

Nieto es va establir fa dotze anys a l´Alt Empordà. Ha estat director d´hotels a Roses, Girona, i també a Bèlgica i els Estats Units; ha treballat també dins el món dels creuers, com a director adjunt, recorda, i ha adquirit experiència al continent asiàtic i a Sud-amèrica, amb la qual cosa s´ha forjat una carrera internacional que li ha permès conèixer diferents models de negoci, des de petites estructures fins a alguns dels restaurants més prestigiosos del món. Destaca, per exemple, la seva participació en l´organizació d´esdeveniments rellevants com ara les reunions d´alguns dels presidents más importants del món. I, naturalment, es reconeix un apassionat del turisme en totes les seves facetes: però no fa falta viatjar a l´altra punta de món, apunta, "aquí al costat disposem d´espais privilegiats".

Per a Nieto el més important és "ser ambaixador de la nostra terra quan fem turisme, d´aquí la nostra marca: L´ambaixada del turisme", que parteix d´un concepte global i de qualitat aplicat al món del turisme.

La plataforma la impulsa l´empresa World Tourism Fields Venture de Londres. Treballa amb un equip de Freelance d´àmbit mundial però la programació del portal s´ha fet des de Figueres a càrrec de l´empresa Webnovant. L´objectiu és disposar d´una eina ideal per a empresaris del turisme, restaurants, bloguers, hotelers, cuiners, artistes, animadors..., però també per a les institucions que poden promocionar els seus destins i òbviament per als clients i viatgers, que hi poden trobar vols barats, hotels i informació turística, a més de ser una xarxa de contactes professionals per a estudiants i professionals".

La clau és escoltar l´usuari i ser útils per a tots els sectors. Per això la feina és que "actors turístics i usuaris confïïn en aquest portal, uns per promocionar els seus productes i serveis i els altres perquè trobin una major oferta turística alhora d´organitzar les seves vacances". La base de dades de Tourismembassy.com és ja superior a 100.000 empreses, la qual cosa augura un gran èxit al projecte.