Més de 1.553.000 impressions i 14.000 clics al web de la campanya 'nadalalmuseu.com', la pàgina conjunta que han creat els 27 museus integrats a la Xarxa de Museus de les comarques de Girona per aquestes festes nadalenques. Aquestes són només algunes de les grans xifres d'aquesta iniciativa cultural que va arrencar per primer cop el passat mes de desembre i s'ha mantingut fins aquest diumenge 10 de gener. El projecte tenia com objectiu motivar i incentivar que petits i grans coneguessin els museus gironins i el patrimoni local i històric que contenen com també l'àmplia oferta d'activitats i tallers que s'havien programat per aquests dies de Nadal. Només al Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) de Girona han registrat un augment del 13% en comparació amb les mateixes dates de l'any passat.

La campanya va arrencar el passat 15 de desembre i s'ha allargat fins aquest mateix cap de setmana. Es tracta d'una iniciativa inèdita que s'ha fet per primer cop a les comarques gironines. En total, 27 museus - integrats a la Xarxa de Museus de les comarques de Girona- s'hi han sumat amb l'objectiu de motivar les visites del públic familiar aprofitant les vacances escolars per les festes de Nadal.

'Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu' és el nom que es va escollir per visualitzar aquesta campanya que volia apropar l'ampli patrimoni local, gironí i cultural a la població en general. Al mateix temps, volia visualitzar l'oferta d'activitats familiars que es van programar amb motiu de les vacances de Nadal tals com tallers infantils, casals, pessebres vivents, audicions de música o espectacles. Per incentivar la participació i atreure més gent, es va crear un sorteig de tres obsequis: una panera amb objectes dels 27 museus participants, un Ipad amb l'aplicació 'Visitmuseum' i un cap de setmana gratuït a Vall de Núria, amb una nit d'hotel a pensió completa per a quatre persones (dos adults i dos infants), els tiquets per agafar el tren cremallera per a tota la família i una visita al Museu Etnogràfic de Ripoll.

Per participar-hi només calia accedir a algun dels museus integrants de la campanya del 15 de desembre fins al 10 de gener i inserir el codi que obtingués del centre a la web 'www.nadalalmuseu.com'. D'aquí a cinc dies, el proper 15 de gener, es donaran a conèixer els afortunats en aquesta mateixa pàgina web.

A grans trets, s'han registrat més de 1,5 milions d'impactes o impressions a la web de la campanya i, entre Google i Facebook, s'ha arribat a superar els 14.000 clics a la pàgina web d'aquesta iniciativa. Els anuncis s'han mostrat a 91.177 persones i fins el passat dijous 7 de gener, 221 persones havien participat al concurs per adquirir algun dels objectes que es sortejaven.

Paral·lelament, des de l'organització, assenyalen que la campanya "ha estat molt bona" ja que ha fet que els museus hagin rebut més visites de públic familiar. A més, ha servit per visibilitzar museus no tan turístics amb continguts dispars i, sobretot, les seves col·leccions permanents. En el cas del Museu d'Arqueologia de Girona (MAC-Girona), al barri vell de la ciutat, han registrat un 13% més de visitants en comparació amb el mateix període de l'any passat. "Els tallers han anat molt bé, 49 nens hi ha participat amb les seves respectives famílies", ha detallat la guia d'informació i membre de la secció d'atenció al públic del MAC-Girona, Maria Àngels Huerga.

Segons ha comentat Huerga, enguany han notat un augment i una diversificació del públic que ha visitat el museu. "Ha vingut molta gent procedent de França, sud-americans i la resta d'arreu de Catalunya, principalment de la demarcació de Tarragona i del Barcelonès, i de l'Estat", ha explicat. Segons la treballadora, gran part dels visitants havien conegut la campanya a través d'internet o de les xarxes socials i van reservar un lloc en els tallers amb antelació.

En la campanya hi han participat 27 museus tals com l'Etnològic del Montseny, La Gabella d'Arbúcies, el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles, el Museu Darder, el Museu Municipal Josep Aragay de Breda, el Museu de l'Anxova i la Sal de l'Escala, el Museu Municipal de Llívia, el dels Sants d'Olot, el Museu del Suro de Palafrugell, el de la Mediterrània de Torroella de Montgrí o el Museu d'Arqueologia de Catalunya d'Ullastret, entre molts d'altres.