Melcior, Gaspar i Baltasar han tingut, enguany, una gran rebuda a l'Escala malgrat la pluja, que ha fet que s'hagués de fer una rua abreujada des de la plaça de les Escoles directament cap a l'església. Tot i el ruixat que queia en el moment de la rua, molts nens i nenes s'esperaven al carrer amb el paraïgues i el fanalet per saludar a Ses Majestats.

L'església parroquial de Sant Pere era plena a vessar i s'hi ha concentrat tant els parlaments com la recollida de caramels. L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha entregat a Melcior, Gaspar i Baltasar, la clau de la vila per tal que ho tinguessin fàcil per poder arribar a totes les cases. A més, els ha demanat que portessin "felicitat a totes les llars escalenques" i els ha explicat que tots els nens i nenes de l'Escala s'havien portat molt bé aquest any.

En aquesta ocasió, els encarregats de traduïr les paraules que els Reis d'Orient han dirigit a tots els present han estat els tres anteriors alcaldes de l'Escala (Estanislau Puig, Josep Maria Guinart i Rafel Bruguera), els quals han estat acompanyats pel batlle actual, Víctor Puga. Tres reis i quatre alcaldes junts, un fet sorprenent que ha estat un bon regal per als escalencs.