L'economista britànic i veí de les Escaules Edward Hugh, ha mort als 66 anys en no poder superar una malaltia que el mantenia ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Edward Hugh va néixer a Liverpool (Anglaterra). El 1990 va arribar a Barcelona i fa cinc anys que va establir-se a les Escaules. "Sóc un enamorat de l'Empordà", va confessar l'any passat en una entrevista publicada en el nostre Setmanari.

Hugh, macroeconomista, bloguer i especialista en processos demogràfics, era considerat un dels economistes més influents del món, fins al punt que el New York Times el va batejar com "el profeta del cataclisme de la zona euro". L'any passat va publicar el llibre '¿Adiós a la crisis?' (Deusto), amb una una reflexió sobre l'economia espanyola.

"Molta gent va avisar del problema que podia representar l'euro. Jo veia que era la dinàmica d'entrar a la crisi. Tot ho he fet a partir d'anàlisis independents. Jo visc aquí, de forma normal i corrent, sense necessitat de grans luxes. Jo poso els meus coneixements per intentar avisar sobre quin és el futur", explicava al periodista Marc Testart des de les pàgines de l'EMPORDÀ.

Vivia a gust al municipi de Boadella i Les Escaules: "Tinc totes les tecnologies a disposició, menys el mòbil, que no té cobertura aquí al poble. El més important és no tenir pressions diàries per dir allò que és políticament correcte. Com a èsser humà, pots encertar o equivocar-te, però no em paguen per fer això. A Barcelona, no es veuen les coses amb prou fredor, mentre que a mi m'agrada anar al poble a comprar i parlar amb els botiguers per saber com va la cosa".