Aprendre a llegir és una de les habilitats més importants que els nens adquireixen al primer cicle d'Educació Primària. El Centre Escolar Empordà compta, des d'aquest curs, amb una nova eina per ajudar els alumnes a ser més competents en aquesta habilitat.

El Glifing és un mètode innovador desenvolupat per especialistes amb el qual s'entrenen, de manera sistemàtica i lúdica, les habilitats lectores dels nen, mitjançant una aplicació informàtica personalitzada.

Aquest mètode consisteix en realitzar una activitat de manera intensiva i sistemàtica mitjançant sessions d'entrenament dissenyades per enfortir els "músculs lectors" del nostre cervell. Es fa una primera avaluació inicial per saber amb precisió el nivell de lectura del nen i així conèixer quin és el seu perfil lector i quines són les seves necessitats educatives.

"Llegir és difícil i per això és important mantenir una actitud relaxada i optimista durant les sessions d'entrenament. L'entrenat ha de saber quins errors comet, però se l’ha de corregir amb afecte, cura i bon humor", explica la directora del Centre Escolar Empordà, Sílvia Danés, i hi afegeix: "Amb Glifing, la fluïdesa i precisió lectora del nen poden arribar a assolir la mitjana esperada pel nivell del curs i l'edat. El nen pot divertir-se llegint, sense mostrar cansament o frustració."

El Centre Escolar Empordà està duent a terme aquest nou mètode amb alumnes de P4 a 2n de primària i la seva valoració és molt positiva, ja que tot i que estar molt al principi s'observen millores en la comprensió i la velocitat lectora dels alumnes.