13 de desembre de 2015
13.12.2015
XAT
A partir de les 10, fem el xat en directe amb Víctor Puga, alcalde de l'Escala, cliqueu per pregunta
Record solidari

Homenatjaran els mossos d'esquadravmorts a Catalunya en un acte a la Salut de Terrades

La fundació per les víctimes que des de fa nou anys s'intenta constituir continua encallada i per segon any s'ha optat per una missa

13.12.2015 | 09:05
Homenatge anual a Santos Santamaria a Roses.

La Fundació per les víctimes dels Mossos d'Esquadra que des del 2007 s'intenta constituir des del col·lectiu continua encallada, tot i que l'any passat el govern va mostrar el seu compromís d'impulsar-la. Mentrestrant, en homenatge als agents que han perdut la vida, es repetirà la iniciativa engegada l'any passat de celebrar una missa. Es portarà a terme dissabte al santuari de la Salut de Terrades, en un acte religiósque s'espera que sigui oficiat pel Bisbe i que aplegui autoritats policials d'arreu de Catalunya.

El president de l'Associació d'Almogàveres Empordà, Narcís Planas, impulsors de la iniciativa amb el suport del Sindicat Autònom de Policia (SAP) UGT, admet que actualment sembla complicat pel moment polític que es pugui constituir la fundació però que continuaran reivindicant-ho. Fa nou anys van fer els primers passos i el febrer de l'any passat van obtenir el compromís d'Interior que estaria enllestida abans de l'estiu. Els canvis a la conselleria pel trencament d'Unió i CDC ho van deixar de nou aturat. La Fundació té l'objectiu, entre altres, de donar suport a familiars d'agents morts.

El col·lectiu vol anar avançant i per això es repetirà la iniciativa de fer un acte religiós i tot seguit un dinar. Serà dissabte a les dotze del migdia i s'hi espera la presència d'autoritats policials i polítiques. Trenta-un agents han perdut la vida a les comarques gironines, entre ells, Santos Santamaria, en l'atemptat d'ETA a Roses el 2001.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook