El cuiner del Motel Empordà de Figueres Jaume Subirós i la família Mercader han estat distingits, aquest 10 de desembre, amb el 'I Premi G! Especial Juli Soler i Lobo', que reconeix la seva tasca personal i professional, perquè acumulen valors com són ara la vocació de servei, la cultura de l'esforç, la dedicació i la innovació en la gastronomia del nostre territori.

Els premis G! de Turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, han arribat a la desena edició, en un acte que s'ha celebrat a Vilablareix, al qual han assistit més de 300 persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.

A més del Motel Empordà, també han estat guardonats amb els principals Premis G! l'Associació de Càmpings de Girona, l'empresari hoteler Josep Colomer i Trias i l'expert en turisme Raimon Martínez Fraile; els periodistes espanyols Arantxa Neyra i Óscar Checa, i el videobloguer italià Emilano Bechi Gabrielli han resultat guanyadors del concurs de comunicació dels premis, i el projecte d'estudi «El pasturisme» és el treball guanyador en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza.

El lliurament dels premis d’aquesta edició ha tingut lloc al Mas Marroch, propietat d'El Celler de Can Roca, amb el suport de l’Ajuntament de Vilablareix i “la Caixa”.

L'acte ha estat presidit pel president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila; el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, i ha estat conduït pels actors Fel Faixedas i Carles Xuriguera.

Els premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, també es vol estimular la difusió a l'exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d'aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.