La il·lusió de milions de persones dins i fora d'Espanya, es veu mobilitzada amb l'arribada del Nadal. Abans d'obrir els regals, vam rebre amb nerviosisme el Sorteig Extraordinari de Nadal i amb el començament de l'any el sorteig del Nen.

El pelegrinatge no té com a únic destí Santiago; per aquestes dates són milers les persones que recorren quilòmetres per entrar a les administracions més famoses d'Espanya, les que han repartits més premis al llarg de la història. Malgrat els avenços amb internet i les aplicacions, que ofereixen l'oportunitat de comprar els cupons des de casa, la gent es tira al carrer per poder aconseguir el nombre desitjat, en l'establiment emblemàtic, encara que això suposi fer cua durant una llarga estona .

Les quatre administracions amb més solera d'Espanya es reparteixen per la geografia espanyola:

- Doña Manolita, a Madrid. Aquest establiment, que porta ja més de 110 anys complint somnis, és el més premiat, i és que tots els anys, algun de les butlletes que s'han venut ha estat premiat. L'administració ven més de 67millones de dècims a l'any, cosa que pot ajudar a ser el més premiat, però només queda provar la sort. Entre els premis repartits per Donya Manolita, figura el Tercer Premi del Sorteig de Nadal i part dels Quintos de l'any passat. La Grossa va caure el 2007, i el Segon i un Cinquè el 2010. El 2009, va vendre 20 dècims de la Grossa i part d'un Cinquè.

- La Bruixa d'Or, a Sort. És una de les més famoses per vilatans i turistes. Gràcies al propietari, Xavier Gabriel, va ser un dels pioners en vendre dècims per internet i ara les seves vendes per aquest mitjà arriben al 85% del total. La Bruixa D? Or des de 1994 ha repartit més de 30 grans premis, entre ells tres Grosses de Nadal.

- Loteria Valdés, a Barcelona. Aquest any a la Rambla barcelonina compleix 110 anys aquesta administració, una de les més populars. El seu primer dècim premiat el repartia un any després d'obrir les portes, i el 1935 era premiat amb la Grossa. Des d'aquest mateix any, igual que la Sra. Manolita, s'ha convertit lloc de pelegrinatge per a molts que busquen fortuna.

- Ormaechea, a Bilbao. L'administració basca situada al cor de Bilbao fa gairebé 70 anys repartint sort entre els que s'acosten fins allà. I és que les tres generacions de la família han tingut el privilegi d'haver repartit més d'un centenar de premis des dels seus orígens i tenir una mitjana de repartir premis cada dos anys, l'últim informe del Segon premi del Nen d'aquest mateix any.