El somni de molts al Nadal és que li "toqui la grossa", és a dir la Loteria de Nadal que com cada any se celebra en aquestes festes el 22 de desembre. Aquest any serà possible gràcies a la campanya #Elgordoquesiempretoca de Metges del Món que, emulant al sorteig de la Loteria de Nadal, ha llançat dècims solidaris per valor de 3 i 15 euros, el premi és poder contribuir al desenvolupament de projectes que ajudin als més desfavorits.

La campanya, que romandrà activa fins al dia de Nadal, ja ha generat més de 1.300 suports i ha rebut la col·laboració de diversos personatges públics com els actors i actrius Adriana Ugarte, Juan Echanove, Sílvia Marsó i Carlos Areces, les presentadores Mamen Mendizábal i Berta Collado, o els músics Carlos Tarque (M-Clan), Santi Balmes (Love of Lesbian), Ara Malikian i Leo Jiménez, entre d'altres.

"Agraïm moltíssim el gran suport rebut en aquest inici de campanya. Esperem que sigui un veritable èxit i animem a la gent a que col·labori i aconsegueixi el seu desè per ajudar-nos a garantir l'atenció sanitària a les persones més vulnerables a tot el món", ha assenyalat Sagrario Martín, presidenta de Metges del Món Espanya.

Com expliquen en un comunicat, la campanya, que pot seguir-se en 'www.elgordoquesiempretoca.com', gira entorn de la idea d'un sorteig no real amb dècims que permeten contribuir al desenvolupament dels projectes de Metges del Món a Espanya i a d'altres 20 països. Per a la seva màxima difusió demanen el suport de la població per difondre la iniciativa compartint-a Facebook i Twitter amb el hashtag #elgordoquesiempretoca.

"Cada suport, cada participació a El Gordo que sempre toca ens fa més forts perquè és una ajuda per a qui més ho necessita i un alè per seguir defensant el dret a la salut", recorden, alhora que agraeixen el suport a tots els que participen en la iniciativa.

Metges del Món destinarà totes les aportacions rebudes als seus 50.918 atencions sanitàries, socials i psicològiques, 80 projectes d'inclusió social, 39 de mobilització social i de denúncia a Espanya i als seus més de 44 projectes internacionals de Cooperació -en àmbits com la salut sexual i reproductiva, salut infantil, violència de gènere, nutrició i aigua i sanejament- entre d'altres.