Aquest divendres 4 de desembre té lloc l'encesa de la il·luminació ornamental que l'empresa municipal Rosersa ha instal·lat les darreres setmanes a diferents espais del municipi, amb motiu de la celebració de les Festes de Nadal. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, serà l'encarregada de prémer l'interruptor que donarà llum al Nadal rosinc. L'acte tindrà lloc a les 19 h a l'esplanada de l'estació d'autobusos.

Després de les proves realitzades a diferents punts del municipi durant aquesta setmana, aquest vespre tindrà lloc a Roses l'acte d'encesa de la totalitat de la il·luminació nadalenca, que enguany compta ja amb 305 figures i milers de metres de fil lluminós de led de baix consum, que suposen un estalvi d'un 80% en el consum d'energia respecte a les anteriors lluminàries. L'Ajuntament culmina així l'aposta per l´estalvi energètic iniciada els darrers anys.

La renovació de les figures d´enllumenat nadalenc a Roses permet un important estalvi tant del subministrament elèctric com de la mà d´obra necessària per a la seva instal·lació (100 hores de mà d'obra d'estalvi), ja que les noves figures requereixen un muntatge i desmuntatge molt més senzill. D´altra banda, la millora estètica és també evident, ja que d´aquesta manera les figures es modernitzen i es canvien els antics models per dissenys més atractius.

En total, enguany s'han instal·lat 305 figures en una quarantena de carrers de la població, repartits entre el centre de la vila, les principals vies d'accés i les urbanitzacions. Vuit rotondes estaran també il·luminades, així com diferents edificis públics, com són el mercat, l'ajuntament, el teatre, l'església, o el recentment renovat edifici de la Policia Local. Diferents arbres, decorats també amb llums leds, completaran l´ornamentació nadalenca.

La il·luminació funcionarà fins al dia 7 de gener, en horari de 17.30 a 1 de la nit.