03 de desembre de 2015
03.12.2015
Partit amistós

El futbol més net es juga a la presó nova de Figueres

Un equip de juristes i advocats es va enfrontar dimarts als interns del Puig de les Basses

03.12.2015 | 08:03
Una jugada del partit amistós.

Que com és el futbol de la presó? Excel·lent. L'equip de Puig de les Basses és difícil de guanyar. És jove, fort, àgil i contundent. Fins i tot compta amb un àrbitre propi a qui ningú protesta perquè tothom sap que és just cada vegada que toca el xiulet. Els Black's Girona -un grup format per juristes i advocats- va disputar dimarts, en motiu del Dia Mundial contra la Sida, un partit amistós contra l'equip d'interns. El joc més cordial es troba a la pista de la presó.

Convindria anar més a jugar a futbol a la presó. De debò, convindria. Per veure que els quinquis de debò estan en un Barça-Madrid, un Betis-Sevilla o un Girona-Osasuna, alguns fins i tot en el mateix terreny de joc i molts més enrecordant-se com a poc de la mare de l'àrbitre. He vist més respecte, joc net i cordialitat sobre la pista de la presó de Puig de les Basses a Figueres que en un d'aquests partits on afició i equips acaben a cops de puny o en aquests de primera divisió on vuit jugadors es posen a fer el ganso amb màscares d'Halloween per fastiguejar fora del camp al rival que han vençut.

Convindria anar més a jugar a futbol a la presó. Perquè allà l'afició no crida cap insult a ningú i ovaciona al qui s'ho mereix, sigui l'equip local o el visitant. I si no que li ho preguntin al Black's Girona FC -antic Atlètic Judicial fundat per fiscals, jutges, advocats, secretaris, policies i forenses-, que el dimarts es va batre amb els reclusos en el pavelló esportiu de la presó en un 5 contra 5 i es van endur més d'un "olé!" quan la jugada ho mereixia.

Hi ha molta joventut a la presó i això es nota sobre la pista. Els in?terns del Puig dels Basses van tancar la primera part del partit organitzat amb motiu del Dia Mundial contra la Sida amb tres gols a favor i havent encaixat només un en contra. Tenien equip -5 en pista i 4 canvis, com els Black's- i la seva rapidesa en el contraatac els va portar a prendre la davantera però els Black's van aconseguir remuntar al segon temps.
Arbitrava un dels presos que ja no pot jugar a futbol per una lesió a les vèrtebres, i el que ell decidia pitar anava a missa. Per això també convindria anar més a jugar a futbol a la presó, molts professionals aprendrien a estalviar-se targetes.

Ni els trenta presos i preses que es miraven el partit des de les grades van voler furtar el darrer gol als Black's. El monitor encarregat del marcador s'havia oblidat de col·locar el 5 i li ho van comunicar.

La victòria no va ser fàcil i va venir tard. L'equip local està en forma, el seu 7 afusellava la pilota en cada xut a porta, com acostumava a fer mentre va jugar amb el Roses, el 9 dirigia el joc dins i fora el camp, el 3 era menut però sempre estava col·locat, l'11 i el de pantalons blaus sabien tancar l'àrea i els altres dos eren perillosos a les contres. Es va parlar de tornar a jugar: ells van quedar-se una samarreta dels Black's, els Black's van endur-se bon futbol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook