El calendari de l'Ajuntament de Figueres, que edita conjuntament amb el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, el 2016 estarà protagonitzat per una selecció de postals antigues de Figueres que el consistori va adquirir el passat 2014 en una subhasta.

La col·lecció recull un lot de 900 postals que daten entre finals de s.XIX i principis del s.XX, les quals l'Ajuntament va comprar a un privat per 3.000 euros. En el calendari de l'any vinent, el Consistori volgut compartir amb tots els ciutadans una part d'aquesta col·lecció amb les postals menys conegudes, moltes d'elles inèdites, que emmarquen una època passada en què Figueres va destacar pel sorgiment de personatges il·lustres i un important moviment cultural. Un viatge en el temps per donar a conèixer a tots els figuerencs una part de la història de la seva ciutat.

En el moment de la compra l'Ajuntament va expressar el compromís de digitalitzar-les i posar-les a disposició dels ciutadans per a ser consultades. És per això que la totalitat de les postals estarà disponible en breus a la web de l'Ajuntament i a la de la Biblioteca de Figueres i s'han escollit com a tema del calendari.

Un llibre recomanat cada mes

L'Ajuntament destaca la participació del Setmanari i agraeix a la Biblioteca i a l'Arxiu Municipal la seva col·laboració. A la Biblioteca perquè, com ja va fer l'any passat, s'ha encarregat d'escollir cada mes un llibre històric de Figueres per acompanyar cada postal; i a l'Arxiu, per la digitalització d'aquestes postals.

Segons el regidor de Comunicació, Francesc Cruanyes, el criteri de selecció de les imatges s'ha fet a partir de les persones que surten a cada postal: "Estem acostumats a veure imatges antigues amb carrers, places i edificis de la ciutat, a comprovar quins han estat els canvis, però no tant a observar els figuerencs i figuerenques de fa un segle, com vestien, què feien, com anaven guarnits... El calendari vol ser un testimoni de component humà i un homenatge als figuerencs i les figuerenques que ens van precedir".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, subratlla la voluntat de voler "compartir aquest petit tresor i regalar-lo als figuerencs en forma de calendari, perquè el coneixement de la història enforteixi els vincles que ens uneixen com a ciutadans i ciutadanes".

El calendari 2016 es presentarà en un acte públic, el pròxim divendres, 11 de desembre, a la Biblioteca Fages de Climent, a les 20 hores.