Matí d'emocions a Vilanant, on s'ha inaugurat l'Escola Tramuntana alhora que s'ha celebrat un homenatge a la gent gran del poble. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha aplaudit la iniciativa del consistori municipal d'haver decidit instal·lar la casa de la vila en mòduls prefabricats per aconseguir que l'escola de sempre torni a ser dels nens i de les nenes.

"Democràcia de la bona: l'ajuntament de Vilanant se'n va a un mòdul prefabricat perquè la mainada gaudeixi de la renovada escola! Bravo!", ha aclamat Santi Vila.

El president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Ferran Roqué, ha afirmat que la posada en marxa aquest curs de l'escola de Vilanant i Taravaus és "un exemple de col·laboració interinstitucional entre el Govern de la Generalitat, la Diputació de Girona i l'adminstració que ell president.

Pere Vila, el president de la Diputació de Girona, i l'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, també han centrat els seus parlaments a felicitar tots aquells que han fet possible que els alumnes i l'equip de mestres hagin pogut tornar aquest curs a les aules de l'antiga escola del poble.