La direcció general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família organitza aquesta setmana el càsting per seleccionar els 30 joves que apareixeran com a protagonistes i figurants en els anuncis de la campanya del Carnet Jove 2016 i que es difondran a través dels principals mitjans de comunicació (televisió, Internet, etc...).

La d’enguany és la cinquena edició d’aquest càsting i s’hi han inscrit 2.942 nois i noies (una xifra rècord). Els requisits per participar eren ser titular del Carnet Jove i tenir entre 14 i 29 anys. Les inscripcions es van fer a través del Programa Connecta’t, que està integrat per diverses propostes culturals, creatives i participatives orientades a afavorir la participació entre els i les joves que formen part del Carnet Jove.

Les proves per seleccionar els joves tenen lloc entre els dies 13 i 15 d’octubre a la seu de la Direcció general de Joventut. Els nois i noies seleccionats rodaran l’espot promocional del carnet Jove 2016 a mitjans de novembre. Paral·lelament, s’enregistrarà un making off de l’espot de la campanya amb imatges del càsting i dels rodatge que després es difondrà entre els titulars del Carnet Jove. Els joves participants cobraran entre 100 i 300 euros per sessió.

30 anys de Carnet Jove a Catalunya

El Carnet Jove, que l’any vinent complirà 30 anys d’implantació a Catalunya, s’adreça a joves de 14 a 29 anys i facilita avantatges i descomptes en àmbits com la cultura, el turisme, la mobilitat, la salut, la formació, els esports, la tecnologia o el lleure. El Carnet Jove està gestionat pel Departament de Benestar Social i Família, a través de l’Agència Catalana de la Joventut, i compta amb el suport de “la Caixa”, que el distribueix en exclusiva.

Aquest any el Carnet ha arribat a la xifra de 528.899 titulars, una quantitat que suposa el 10% de tots els carnets joves expedits a Europa, i que és el 40,36% de la població jove a Ctaalunya.

El Carnet Jove és el servei de titularitat pública més utilitzat per part dels joves catalans i, actualment, compta amb la col·laboració de 3.721 empreses i institucions, el nombre més alt fins ara. El seu preu és de 7,90 euros anuals.