Ara fa 30 anys va tenir lloc la graduació de la segona promoció d'accés al cos de Mossos d'Esquadra, la primera en la qual les dones podien accedir-hi. Un total de 9.759 persones van presentar la sol·licitud per poder optar a una de les 245 places convocades. Després del corresponent procés de selecció, 194 homes i 43 dones van superar les proves i van ser nomenats agents del cos de Mossos d'Esquadra.

En l'acte celebrat aquest dimecres al Complex Central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell, l'intendent Francesc Xavier Monclús, en nom de la 2a promoció, ha destacat que trenta anys després "la il·lusió, l'esperit de servei i les ganes de treballar d'aquests policies es manté intacta". També hi ha assistit el conseller d'Interior, Jordi Jané, el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap del cos de Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

En acabar l'acte els assistents han pogut fer la tradicional tirada de gorra que es fa en l'entrega de diplomes de totes les promocions d'aspirants a Mossos d'Esquadra, ja que en el seu moment aquest acte no es va poder fer.