El Banc dels Aliments organitza la 7a edició del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya. Els pròxims dies 27 i 28 de novembre es farà la recollida d'aliments bàsics a més de 2.000 punts habilitats a 400 municipis de tot Catalunya. "L'èxit és de la ciutadania", ha explicat el president del Banc d'Aliments de Barcelona, Eduard Arruga. A partir d'aquest dijous els voluntaris podran donar-se d'alta per tal de col·laborar en aquesta iniciativa i el Banc dels Aliments espera arribar als 25.000. Els aliments més necessaris són l'oli, la llet, els llegums cuits i les conserves, amb l'increment d'un 10% dels punts de recollida esperen millorar les xifres del 2014 i reunir més de 4.600 tones d'aliments.

Els voluntaris poden inscriure's a partir de l'1 d'octubre a través d'un formulari penjat al web, on podran registrar-se i donar-se d'alta com a voluntaris. A més, com a novetat, es podrà modificar de forma automàtica els torn o els punts triats. També es podran donar d'alta grups amb el registre d'un sol usuari, per si es vol anar acompanyat de familiars i amics.

Hi ha més de 2.000 punts de recollida habilitats a 400 municipis. Els voluntaris estaran distribuïts a tot Catalunya. Per cobrir tot el territori, fan falta un total de 25.000 persones: 18.000 a Barcelona, 4.000 a Girona, 2.000 a Tarragona i 1.350 a Lleida. A més, a partir del 28 de novembre, un equip de voluntaris participarà en la classificació dels aliments que aniran arribant a la seu de cada banc. "Sense voluntaris no hi hauria bancs", ha dit Arruga.

Amb aquesta ja són set les edicions que els quatre bancs d'aliments de Catalunya organitzen el Gran Recapte d'Aliments, que té com a objectiu donar resposta a les urgències alimentàries i reduir el risc d'exclusió en la població. Aquest any, amb l'augment d'un 10% dels punts de recollida, es volen superar les 4.600 tones d'aliments que es van reunir l'any 2014.