L'Institut Narcís Monturiol de Figueres ha estat l'únic centre educatiu de l'Estat espanyol que ha participat en la trobada d'escoles europees Euroweek. Vuit alumnes de l'institut han participat a la 24ena edició d'aquest esdeveniment cultural, que aquest any ha tingut lloc a Gulbene (Letònia).

Aquestes trobades anuals, que es van iniciar a Bèlgica el 1992 de la mà del professor Jean-Pierre van Wijnsberghe, s'han anat portant a terme de manera ininterrompuda als diversos països de la Unió Europea. Cada estat de la Unió té una escola que hi és representada i en el cas de l'Estat espanyol és l'Institut Narcís Monturiol de Figueres, que es va unir a aquesta xarxa d'escoles l'any 2000.

"L'objectiu de l'Euroweek és posar en contacte alumnes i professors de centres de secundària de tot Europa per tal que vegin la Unió Europea com una entitat tangible, debatin i treballin junts sobre temes actuals que afecten el país, es comuniquin en llengua anglesa i coneguin els sistemes educatius i trets culturals dels diferents països", explica la coordinadora d'activitats i serveis de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres, Raquel Feliu.

El país organitzador s'encarrega d'elaborar un programa d'activitats, de recaptar els fons que calen i de proporcionar allotjament en famílies als 160 alumnes i 40 professors que hi participen.

Entre les activitats que s'han dut a terme durant una setmana, cal destacar una mostra de danses tradicionals, una mostra gastronòmica, una plantada d'arbres i diverses visites a llocs d'interès cultural, històric i ecològic de Letònia. Totes les delegacions han estat rebudes per les autoritats locals i regionals.