El Govern de la Generalitat ha aprovat els guardons de la Pesca 2015, que reconeixen els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.

En l´edició d´enguany, el jurat ha concedit la Medalla de la Pesca Catalana als responsables de Pesca del Programa de la Mediterrània del WWF; el cuiner llançanenc Paco Pérez i el pescador d'encerclament de la Confraria de Pescadors de Barcelona José Cervilla. L´acte d´entrega dels guardons tindrà lloc el proper dissabte 17 d´octubre.

Paco Pérez Sánchez és un cuiner innovador, del Restaurant Miramar, de Llançà. Està considerat un exponent de la cuina d'avantguarda del segle XXI. Des de l'any 1994 regenta el restaurant Miramar, de Llançà, que ja té dues estrelles Michelin. Tot i haver arribat al més alt nivell de l'alta cuina, mai no ha abandonat la tradició de la gastronomia mediterrània i el gust d'utilitzar els productes del seu entorn marí.

Paco Pérez s'ocupa d'enviar setmanalment el peix de la costa gironina per abastir el seu restaurant de Berlín, fet que el converteix en un ambaixador de primer ordre del nostre peix de proximitat.