09 de setembre de 2015
09.09.2015
11-S

Més de 600 nord-catalans assistiran a la Via Lliure

Tot i no ser festiu a França, l'ANC i l'Associació Catalunya Nord per la Independència ja han omplert sis autocars

09.09.2015 | 07:59
Catalans del nord amb una estelada.

Quan falta ben poc per a la manifestació de l'11-S a la Meridiana de Barcelona, l'ANC i l'Associació Catalunya del Nord per a la Independència ja han omplert sis autocars amb nord-catalans que hi volen assistir. Hervé Pi, responsable de l'organització, destaca que tot i que la Diada és un dia feiner a França, la participació podria superar les 600 persones perquè molta gent es desplaçarà a Barcelona en cotxe particular o en tren. Aquesta xifra de nord-catalans, que es reagruparan al tram 12 de la Via Lliure, supera la de participants a la manifestació de l'any passat. Per a tots els que no hi puguin assistir, Perpinyà acollirà un dia abans, el 10 de setembre, el Concert per a la República Catalana.

El concert, que es farà al peu de l'emblemàtic Castellet de Perpinyà a les set de la tarda, comptarà amb els músics nord-catalans Pascal Comelade, Pere Figueres, Gerard Jacquet i Gérard Meloux.

Un altre dels actes previstos, que enguany s'ha avançat per no coincidir amb la manifestació de la Meridiana, és la tradicional pujada al cim del Canigó que comença avui dimarts al vespre al municipi de Taurinyà. Serà la 24ª edició d'aquesta celebració que cada any arrenca d'un municipi diferent de la falda de la muntanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema