El Parc del Castell de Peralada ha estat premiat com a millor Espai Públic Florit dins el projecte Viles Florides 2015. Es tracta d'una proposta molt estesa a França i d'altres països d'Europa, que a casa nostra es divulga a través del projecte la CHOC (Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya). L'acte de reconeixement tindrà lloc aquest dimecres a les cinc de la tarda, a l'Espai natural Riera de Villacrosa a la Font del Pic, a Sant Hilari Sacalm.

En el projecte es distingeixen aquelles iniciatives de l'àmbit públic i privat on la flor i la planta ornamental són protagonistes, tot avalant el reconeixement a la feina feta i a l'esforç en el manteniment i la conservació d'espais emblemàtics.

En l'actualitat és el millor reconeixement dintre del sector i dels col·lectius del país. Viles Florides és un projecte avalat pel Departament de Turisme de Catalunya i la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Hi poden participar municipis, espais públics, col·lectius i particulars.

El projecte vol resultar també un estímul per a la transformació dels racons, pobles i ciutats de Catalunya, a més de ser una plataforma per a mostrar la riquesa natural i paisatgística del nostre país. Al mateix temps és un reclam turístic per als visitants i un exemple de col·laboració entre els sectors públic i privat. El moviment Viles Florides ha crescut molt i la implicació dels municipis ha sigut excel·lent. Ja són 68 les Viles Florides a Catalunya i 250 les iniciatives florides entre espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides.