"La vida és curta. Tingues una aventura". Darrere aquest suggestiu lema s'amaguen 39 milions d'infidels -en potència o consumats- que han utilitzat el servei que ofereix Ashley Madison, el portal de contactes extramatrimonials més famós del món i que acaba de patir un atac cibernètic que ha posat al descobert la llista completa dels seus usuaris. Probablement, bona part dels 14.281 que s'hi han abonat ara es pregunten si la seva parella pot descobrir-los. I la resposta és: sí. És molt fàcil.

L'infideleaks en què s'ha convertit la filtració massiva de les dades dels usuaris ha deixat al descobert els 4.343 veïns de la ?ciutat de Girona que tenen compte, els 1.009 blanencs, o els 1.451 figuerencs. Però no són els únics, perquè això d'enganyar la parella no és una cosa de ciutat. Poblets petits com Ullà, Sant Joan les Fonts, Alp o Sant Martí Vell també tenen persones desitjoses de conèixer noves ?parelles -homes o dones, és una qüestió de preferències que a més es pregunta abans de registrar-se. Només cal fer una ullada al mapa creat per l'empresa Tecnilógica, que usant el perfil dels usuaris ?filtrat ha pogut assenyalar els ?municipis de 48 països del món des d'on s'han obert comptes a Ashley Madison i el nombre concret ?d'usuaris en cadascun. La ma?jor part són homes (més d'un 85%).

Tecnilógica ha obviat la informació personal per mantenir l'anonimat dels infidels però aquesta deferència és fàcilment salvable si es disposen de, com a mínim, 9,7 gigabytes al disc dur de l'ordinador, que és el volum que ocupa tot el fitxer amb els més de trenta milions de noms d'usuaris, preferències sexuals, talla, pes i altra informació personal. Es manté accessible a través d'internet.

Però encara hi ha una via més ràpida per descobrir si una persona figura al llistat robat. Només cal teclejar el seu correu electrònic als servidors Trustify o Ashley.cynic.al i de forma instantània ho podrà corroborar. El cas és que també les esposes enganyades poden ??fer-ho, una altra cosa és que el marit s'hagi obert el compte amb un correu diferent a l'habitual.

La publicació del mapa permet observar que de tota la província, el Gironès, la Selva i l'Alt Empordà -per aquest ordre- són les comarques gironines amb més perfils introduïts a la web de cites extramatrimonials.

Encara s'han de veure les conseqüències que tindrà aquesta filtració massiva de dades però hi ha països que ja estan prenent les primeres mesures... contra el usuaris. Bàsicament perquè hi ha molts comptes que s'han obert a través de l'ordinador corporatiu o bé perquè es tracta de membres vinculats a les Nacions Unides, diferents governs, executius de banca i alts directius. I Espanya no és una excepció.