Emile Hirsch ha estat declarat culpable aquest dilluns per agredir una executiva de Paramount el passat mes de gener. El protagonista de 'Cap a rutes salvatges' haurà de passar quinze dies a la presó pels aldarulls ocorreguts durant el Festival de cinema de Sundance.

Segons publica Variety, Hirsch ha estat declarat culpable d'un d'un delicte menor d'assalt, després de ser acusat d'intentar estrangular a l'executiva de Paramount Daniele Bernfeld el 25 de gener al club nocturn Tao, a Park City (Utah).

L'actor ha evitat la pena màxima de cinc anys a la presó. En el seu lloc, passarà 15 dies a la presó, farà 50 hores de treballs comunitaris i pagarà una fiança de 4.750 dòlars.

Hirsch ha reconegut davant el tribunal que "no hi ha excusa" pel seu comportament, que va ser "incorrecte" i "imprudent". També ha demanat disculpes a Bernfeld. L'agredida, per la seva banda, ha reclamat el càstig més sever per les seves accions i ha relatat que creia que em moriria aquell dia, en un comunicat llegit en el seu nom.

D'acord amb els documents del tribunal, sobre les tres de la matinada del 25 de gener Hirsch (sota els efectes de l'alcohol) es va acostar a Bernfeld i la va agafar. Suposadament la va intentar estrangular poc després i li va tirar a sobre una taula. Llavors es va posar a sobre d'ella i va col·locar les seves mans al voltant del seu coll.

Després de l'acusació per l'incident, l'advocat de Hirsch va al·legar que l'actor estava en un estat tan ebri a la festa que no recordava la trobada. "Emile va consumir una gran quantitat d'alcohol a la nit en qüestió i no es recorda de què va passar", va afirmar Robert Offer el passat mes de febrer.

Per la seva banda, l'actor va passar per rehabilitació per lluitar contra les seves addiccions poc després de l'acusació.