La periodista i escriptora barcelonina Margarita Rivière ha mort als 70 anys aquest diumenge a la tarda a Barcelona. Segons han avançat els diaris 'La Vanguardia' i 'El País', on Rivière havia treballat, ha mort d'una insuficiència pulmonar. La periodista va dirigir l'Agència Efe a Catalunya entre el 1988 i el 1992. És autora de centenars d'articles i entrevistes en diversos diaris catalans, entre ells, el 'Diario de Barcelona' i 'El Periódico de Catalunya'. Rivière també va ser una reconeguda assagista especialitzada en comunicació de masses, tendències i moda. També va escriure molts articles d'opinió i més d'una trentena de llibres, l'últim es deia 'Clave K' i parlava sobre el poder a Catalunya.

Margarita Rivière va ser cap de redacció de 'Dossier Mundo' fins al 1974, també va treballar com a cap de la secció de cultura al 'Diario de Barcelona' fins al 78 i va tenir el mateix càrrec a 'El Periódico de Catalunya' fins al 1988. Posteriorment, la periodista va ser directora d'EFE a Catalunya entre els anys 1988 i 1992, de fet, sota la seva tutela, es va posar en marxa el 1992 el servei de notícies en català.

De la seva faceta de periodista destaca la destresa amb què va saber apropar-se a l'entrevista. De fet, el llibre titulat 'Entrevista' agrupa algun dels treballs que va fer al llarg de la seva vida i que havia publicat a mitjans com 'El País', 'El Periódico' i 'La Vanguardia', on feia l'entrevista diària de la contraportada.

A banda de la seva faceta com a periodista, Rivière va crear la revista 'Qué leer' i va dirigir col·leccions d'assaig com 'El circulo cuadrado', a Plaza y Janés. De fet, Margarita Rivière va ser una reconeguda assagista especialitzada en comunicació de masses, tendències i moda com a sistema comunicatiu. D'entre la trentena de llibres que la periodista i assagista va publicar sobresurt 'El malentendido. Cómo nos educan los medios', 'La Década de la decadencia', 'Crónicas virtuales', 'Periodistas' i 'El segundo poder'. Entre les seves obres també destaquen diversos assajos sobre problemes relacionats amb la dona com 'El mundo según las mujeres'.

El 1992 va ser guardonada amb el Premi Espasa d'Assaig per l'obra 'Lo cursi y el poder de la moda' i el 2007 va guanyar el premi Trajectòria europeista, que atorga el Patronat Català Pro-europa i l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya.

El marit de Margarita Rivière, el novel·lista Jorge de Cominges, ha confirmat a través de Twitter la mort de la seva dona.