La imatge d'un nen aixecant els braços davant la mirada d'una càmera és una de les més compartides aquests dies a les xarxes socials. Es tracta d'Adi Hudea i tenia quatre anys quan el reporter gràfic Osman Sagirli li va fer aquesta fotografia. El commovedor de l'escena és que el petit va confondre la càmera amb una metralladora i va aixecar les mans en senyal de rendició.

La imatge data del 2012 i va ser publicada en el seu dia per un diari turc, però aquest dissabte s'ha tornat viral després que la fotoperiodista Nadia AbuShaban de la franja de Gaza, la pengés al seu Twitter.

Hudea, orfe de pare, viu en un campament per a refugiats entre Turquia i Síria amb la seva mare i els seus tres germans.

Desafortunadament, la realitat a Síria després de quatre anys de guerra civil és aquesta: el patiment de la població i especialment el dels més petits s'ha tornat una rutina en els carrers de qualsevol ciutat d'aquest país assolat per les bombes i els constants atacs .

La imatge d'aquest nen sirià ha donat la volta a les xarxes socials per mostrar d'una manera innocent, però alhora amarga, la duresa i les lamentables condicions de vida de la població civil a Síria.

Des que va començar la guerra (la xifra de morts ascendeix als 250.000 mil) el dia a dia dels més petits s'ha vist anul·lat a causa dels incessants atacs contra escoles, hospitals i orfenats.