El nom d'Anna Allen està en boca de tots en les últimes setmanes. La vida inventada de l'actriu catalana està donant la volta al món i les xarxes socials estan totalment revolucionades amb el tema. La inquietant història de la jove actriu gironina Anna Allen està corrent com la pólvora a Internet.

Coneguda pel seu paper de parella de Toni a la sèrie «Cuéntame», Anna Allen va tornar a escena quan, via xarxes socials, va afirmar que havia estat convidada als Premis Oscars. Les agències de notícies i diversos portals es van fer ressò de la seva presència a la gala més important del cinema, explicant entre altres coses que compartia publicista, Shawn Sachs, amb celebrities de la talla de Ben Affleck, Bon Jovi o Justin Timberlake.

Doncs bé, sembla que tot va ser una farsa. I que l'actriu no només es va inventar la seva presència als Oscars sinó que gran part de la seva vida és un muntatge.

Altres muntatges de pel·lícula

Primer de Anna Allen el'pequeño Nicolás' va revolucionar el panorama nacional amb les seves suposades mentides. La vida del jove popular amb les elits polítiques i socials del nostre país va sorprendre a propis ia estranys. El jove madrileny va saltar a la palestra quan va ser detingut acusat per falsedat documental, estafa, tràfic d'influències i revelació de secrets, entre d'altres delictes. Francisco Nicolás va aconseguir infiltrar-se en les altes esferes de la societat espanyola arribant, fins i tot, a participar en el besamans de la proclamació del rei Felip VI.

Els episodis més tràgics de la història recent també han deixat impostors. Són els casos d'Alicia Esteve i Lorena Candelario, que es van fer passar per víctimes de l'11-S i l'11-M respectivament.

La catalana Alicia Esteve Head es va fer passar per Tania Head, que suposadament hauria sobreviscut als atemptats contra les Torres Bessones. L'entramat de mentides d'Esteve la va portar a presidir la Xarxa de Supervivents del World Trade Center. Al final, els periodistes i la policia van destapar la seva història i sembla que tota la seva invenció venia radicada per problemes psicològics.

Igual que Alícia, una altra dona, Lorena Candelario també es va erigir com a víctima d'un atemptat. En aquest cas, dels atacs de l'11-M a Madrid. Les contradiccions en els seus relats, finalment, es van imposar als seus plors i invencions per aconseguir ajudes i subvencions com a suposada víctima dels atemptats més cruels de la història d'Espanya.

Una altra invenció relacionada amb la tragèdia és la d'Enric Marco, suposat supervivent d'un camp de concentració nazi. Aquest home, igual que Alícia Esteve, va arribar a presidir l'associació dels espanyols deportats als camps de concentració nazis. Marc es presentava com el presoner 6.448 del camp de Flossenbürg. La seva farsa ha servit per recrear la història de 'El Impostor' en la novel·la de Javier Cercas.

Invencions professionals

El duo musical Milli Vanilli va passar de la fama a l'escàndol en un moment. Els ídols musicals dels 80 van veure com la seva fama s'enfonsava quan els seus playbacks van sortir a la llum. Els cantants no eren cantants, sinó actors sobre l'escenari. I és que, l'únic que feien era interpretar ja que no cantaven cap de les seves cançons.

El duo va veure com la seva fama es desinflava com l'escuma i com els eren retirats els premis Grammy que havien rebut.