La soprano Montserrat Caballé ha pactat amb l'Agència Tributària una multa de poc més de 250.000 euros pel frau fiscal comès el 2010 en desviar 508.000 euros de l'IRPF a Andorra. Ja abans de ser interrogada com a imputada per frau fiscal, Caballé i Hisenda estaven negociant com evitar el judici. A la primavera va retornar, en dues tandes, el més de mig milió d'euros desviat. Ara s'ha acordat pagar una multa del 50%, quan normalment és del 65%, cosa que li suposarà l'atenuant de reparació del dany i una pena menor de presó, cosa que podria evitar el judici, segons han avançat 'El Periódico' i 'El País'.

Caballé, que ara té 81 anys i es troba en un estat de salut precari. La fiscalia assegura que Caballé va cobrar el 2010 uns dos milions d'euros i els va ingressar en un banc d'Andorra per eludir el pagament d'impostos a Espanya, malgrat que Barcelona és el seu lloc de residència habitual. En el seu interrogatori, fet al seu pis barceloní, la cantant va dir que vivia a Andorra i que només baixava a la capital catalana per agafar avions a l'aeroport del Prat.

A més de no admetre el frau davant del jutge, va declarar que aquell any va cobrar 300.000 euros d'unes gravacions, i no pas dos milions com assegura el ministeri públic, i que per tant no podria haver defraudat 500.000 euros en l'IRPF.