Isak Andic Ermay, fundador de Mango, és el català més ric segons la revista 'Forbes', que ha fet públic el rànquing anual dels més rics de l'Estat. Andic, amb una fortuna de 4.250 milions d'euros, és un empresari català d'origen turc conegut per ser el propietari de l'empresa Mango. Amancio Ortega, fundador d'Inditex, es manté com l'espanyol més ric del món i ha multiplicat la seva fortuna (46.000 milions d'euros) per cinc en els darrers tretze anys. Precisament el sector de la moda, juntament amb l'immobiliari, segueixen essent els més rics de la llista. El promotor de BCN World Enrique Bañuelos de Castro, i Josep Lluís Núñez són dos dels catalans classificats entre les cent fortunes més grans.

Andic, que ocupa la cinquena posició en la classificació de l'Estat, compta amb un capital de 4.250 milions d'euros, que ha augmentat respecte l'any passat, en què es va xifrar en 3.800 milions. La franquícia Mango (la segona més gran d'Espanya, després d'Inditex) va tancar l'any 2013 amb unes vendes de 1.846 milions d'euros, però el seu objectiu és el d'elevar la facturació fins a 3.765 milions de cara el 2018. L'empresa està buscant posicionar-se en nous mercats, mentre el fill d'Isak Andic, Jonathan, comença a tenir un pes important dins de la jerarquia interna, com a vicepresident executiu.

Amancio Ortega, el fundador d'Inditex (principal competidor de Mango), es manté com la persona més rica a l'Estat, amb un patrimoni de 46.000 milions d'euros. La fortuna d'Ortega s'ha multiplicat per cinc en els darrers tretze anys i equival a la riquesa de les següents tretze persones de la llista de Forbes. La seva filla Sandra Ortega Mera, accionista d'Inditex i Zeltia, és la dona espanyola més rica, amb una fortuna de 5.250 milions d'euros.

La llista de les deu personalitats amb més patrimoni a tot Espanya la completen Rafael del Pino (president de Ferrovial), Juan Roig Alfonso (propietari de Mercadona), Juan Miguel Villar Mir (president d'OHL), Ana Patrícia Botín (presidenta del Banco Santander), Manuel Jove Capellán (fundador del grup Inveravante), la duquessa Cayetana d'Alba i Francisco i Jon Riberas Mera (fundadors del grup Gestamp). Els cent espanyols més rics tenen un patrimoni 164.424 milions d'euros, segons Forbes.

El promotor de BCN World i Josep Lluis Núñez, entre els 100 més rics

Enrique Bañuelos de Castro, propietari del grup immobiliari Veremonte i promotor del projecte BCN World, amb un capital de 500 milions d'euros mereix la posició 74 en el rànquing de Forbes. Per la seva banda, Josep Lluis Núñez (que haurà d'ingressar a la presó pròximament), expresident del F.C Barcelona i propietari de la immobiliària Núñez y Navarro, està situat en el número 87 de la llista de Forbes amb 400 milions.

Són dos dels catalans destacats a la llista de la revista 'Forbes', però per ordre n'hi ha diversos més. Després del Fundador de Mango hi apareixen Artur Carulla Font i família, d'Agrolimen i Gallina Blanca, que ocupen el lloc 16 de la llista amb un patrimoni de 2.000 milions d'euros. Antonio i Jorge Gallardo, propietaris d'Almirall, ocupen el 17 amb 1.800 milions. Sol Daurella Comadrán, presidenta de Coca-Cola Iberian Partners, és la 19 amb 1.700 milions. La família Serra Farré, propietària de Catalana Occidente, és la 20 amb 1.650 milions. Víctor Grífols, president de la farmacèutica Grífols, és la 23 amb 1.550 milions. José Manuel Lara Bosch, president de l'editorial Grup Planeta, és el 25 amb 1.500 milions.

La família Puig, propietària de Corporació Exea i Puig, dedicades a les cosmètica, ocupa el lloc 29 amb 1.250 milions. Demetrio Carceller Arce, president de Disa i Damm, ocupa el 30 amb 1.250 milions. Ricardo Portabella Peralta, multiinversor a Danone España, ocupa el lloc 32 amb 1.150 milions. Manuel Lao, amo de Cirsa i Nortia, dedicades a les apostes, ocupa el lloc 36 amb 1.100 milions. Esther Koplowitz, màxima accionista de la constructora FCC, ocupa el lloc 43 amb 900 milions. Koplowitz no és catalana, però el seu nom apareix a la llista perquè FCC té seu a Barcelona. Les famílies Roca Hernández i Gomar Roca, accionistes de l'auxiliar de la construcció Corporación Roca, ocupen el lloc 51 amb 800 milions.

Altres catalans entre els cent espanyols més rics, les famílies Botet, Elías i Carbó, propietàries del holding de la distribució Caboel , que ocupen el lloc 62 amb 700 milions. Els exdirectius de Caprabo són propietaris d'una de les carteres immobiliàries de més qualitat de l'Estat, segons 'Forbes'.

També hi apareix Alberto Palatchi, propietari de Pronovias, que arriba al lloc 66 amb 600 milions. I Juan Esteve Soler, propietari amb la seva família de la farmacèutica Laboratorios Esteve, que apareixen al lloc 68 amb 550 milions. I la família Molins, accionista majoritària de Ciments Molins, apareixen al lloc 71 amb 500 milions.

Jordi Rubiralta Giralt, president del grup sanitari Werfen, ocupa el lloc 76 amb 450 milions. Artur Suqué Puig i Carme Mateu Quintana, propietaris del grup dedicat al joc Perelada, ocupen el lloc 78 amb 475 milions. Jordi Miarnau i Germans, màxims accionistes de l'empresa de la construcció Comsa, ocupa el lloc 81 amb 450 milions. El president de la metal·lúrgica Celsa, Francesc Rubiralta Rubió, ocupa el lloc 92 amb 400 milions. I Ramon Miquel Ballart i família, amos del grup dedicat a la distribució Miquel Alimentació, ocupen el lloc 97 amb 375 milions.

Pràcticament totes les personalitats catalanes han augmentat la seva fortuna en comparació amb les xifres del 2013.