30 de juny de 2014
30.06.2014
Figueres

Quatre de set amb agulla dels castellers de Figueres

La formació no ha pogut amb el cinc de set per la diada de Sant Pere

30.06.2014 | 10:38
Quatre de set amb l´agulla

Aquest diumenge, en motiu de la Diada de Sant Pere, la Colla Castellera de Figueres va actuar a La Rambla acompanyats dels Marrecs de Salt, els Castellers d'Esplugues i els Xerrics d'Olot.

Els de la camisa lila van apostar fort amb la intenció de descarregar tres castells de set pisos en aquesta diada, dos d'ells, construccions que fa temps que no descarreguen com el quatre de set amb l'agulla i el cinc de set.

La diada, però, va començar per la colla local descarregant tres pilars de quatre simultanis per encarar la primera ronda amb el quatre de set, un castell que tenen molt consolidat i que es va descarregar amb molta solvència. El quatre va posar la tranquil·litat necessària per encarar el quatre de set amb l'agulla, una de les bèsties negres dels figuerencs. La feina a assaig es va donar els seus fruits i, malgrat els nervis, va estar molt parat i ben apamat fins a la descarregada. La Colla Castellera de Figueres no el descarregava des de l'any 2011.

En tercera ronda la diada es va girar quan els castellers van provar un cinc de set que es va quedar en intent. El castell va pujar ferm i amb bones mides fins a col·locar dosos però amb l'aixecador del tres col·locat una batzegada a la rengla el va fer cedir. Els liles van aconseguir carregar aquest castell fa dues temporades però no el completen des de l'any 2001. La caiguda, tot i que sense conseqüències importants, els va fer rebaixar el llistó i en ronda de repetició van optar per descarregar un tres de sis. Per acabar la Colla Castellera de Figueres va descarregar un pilar de cinc, el novè de la temporada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema