Satisfacció entre els organitzadors del tercer SonarKids del Port de la Selva (Alt Empordà). Tal com s'havien marcat, el festival ha superat els 5.000 visitants de l'edició anterior. La majoria dels assistents eren de les comarques gironines, barcelonines, d'arreu de Catalunya i, fins i tot, de França. La coordinadora del certamen, Astrid Rousse, ha assegurat que el festival ja "s'ha consolidat" en aquest indret de la Costa Brava. "Totes les places hoteleres del poble estaven plenes i els pàrquings també, ha estat com un quinze d'agost avançat", ha explicat. De cara a l'any que el festival espera tornar al Port de la Selva amb noves activitats, aquest cop, relacionades amb el mar.

Durant aquest cap de setmana el Port de la Selva no ha parat de bellugar-se al ritme dels sons electrònics del SonarKids. Artistes com DMK, Markooz, Busy P o el raper Tremendo han estat alguns dels músics que han passat per l'escenari situat al passeig marítim d'aquesta localitat empordanesa. La coordinadora del certamen, Astrid Rousse, ha explicat que l'aposta d'aquest any per focalitzar-se en la música hip-hop ha "agradat molt" als assistents. "És un ventall i un estil que s'acostuma a tractar poc i creiem que era i és interessant donar-lo a conèixer més", ha explicat.

Des de l'organització del festival assenyalen que el certamen ha estat com un "quinze d'agost avançat" per al poble. "El consistori ens ha explicat que abans i tot de començar el festival, tots els hotels estaven plens, les places de pàrquing s'han omplert completament i els restaurants han augmentat la seva facturació en comparació amb altres caps de setmana", ha detallat. En aquest sentit, Rousse també ha afegit que és "un goig i un plaer" realitzar el festival en aquest indret.

Per això, la direcció té clar que l'any vinent repetiran al Port de la Selva i s'han marcat com a repte realitzar alguna activitat relacionada amb el mar i els vaixells. "Cada any hem intentat apostar per coses noves, hem introduït més tallers, ens hem estès per tot el poble i no hem tocat mai el mar, és el que ens queda", ha apuntat.

Enguany, el festival ha ofert cinc tallers - anomenats 'Experiències Creatives'- que anaven des de pintar i construir petits robots fins a conèixer el món de la percussió, passant per un petit curs de 'beatbox', jugar amb la Reactable o aprendre punxar els teclats. "Hem intentat agafar totes les edats. El temps ens ha acompanyat en aquesta edició i això també ens ha ajudat", ha valorat Rousse. Una de les sorpreses del festival s'ha destapat aquest diumenge durant l'última actuació del cantant Marcus, més conegut pel nom de Markooz, quan ha ofert un recital de 'beatboxing' amb un dels joves que van assistir a la primera edició del SonarKids, ara fa cinc anys. "Tots dos han fet un concert genial i molt emotiu, el noi va veure en Markooz fa temps i durant aquests anys ha anat aprenent. Tot un exemple", ha conclòs la coordinadora.