La Guàrdia Civil de Girona ha adjudicat el 26% de les armes que havia tret a subhasta. En total, exposaven 312 armes entre escopetes, pistoles, carrabines, rifles, revòlvers i ballestes i, finalment, n'han venut 83. Les armes que no s'han venut s'enviaran a fondre. La subhasta s'ha fet amb la modalitat del sobre tancat i, durant cinc dies, unes 300 persones han visitat l'exposició d'armes a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. Durant aquests dies han rebut 182 ofertes. L'arma més cara que han venut ha estat una escopeta, que ha costat 575 euros, i la més barata ha estat una pistola que ha costat 29 euros. Dues armeries de Barcelona han comprat 28 armes de les 83 adjudicades.

Un total de 312 armes han estat exposades des del 23 al 27 de setembre a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona. En aquests cinc dies, unes 300 persones han passat per la comandància per veure les armes i els preus de sortida que demanaven els seus propietaris.

La subhasta s'ha fet amb el sistema de sobre tancat: qui volia participar en la subhasta d'alguna de les armes, podia igualar o fer una oferta superior al preu de sortida marcat i dipositar-la en un sobre tancat, juntament amb la documentació que acredita que tenen llicència d'armes. També havien d'avançar el 25% del preu estipulat per demostrar que l'interès en l'arma era ferm. Aquest dilluns han obert els sobres i han adjudicat les armes segons les ofertes rebudes.

Les armes tenien preus de sortida que oscil·laven entre els 10 euros i els 3.000 euros. De les 312 armes, n'han adjudicat 83: 71 escopetes, cinc pistoles, sis carrabines i un rifle. Entre els postors no hi ha hagut cap dona i en total han rebut 182 ofertes. Un cop oberts els sobres, dues persones que havien guanyat el lot han renunciat. Una escopeta que ha costat 575 euros ha estat l'arma més cara venuda mentre que una pistola que s'ha adjudicat per 29 euros ha estat la més barata.

Qui fixa el preu de sortida i també qui és queda amb el benefici en cas de venda és el propietari de l'arma. Generalment, els propietaris deixen les armes en dipòsit a la Guàrdia Civil perquè no les volen, perquè han caducat els permisos i no les poden fer servir o perquè les armes són propietat d'algun familiar difunt. Algunes armes poden provenir d'alguna actuació policial en la qual el jutge ha ordenat que en comptes de destruir-les les treguin a subhasta. Les armes també poder ser de cossos policials que han decidit actualitzar el model de la pistola i deixen les velles en dipòsit.