Arran dels focs de juliol, han estat moltes les persones que s'han mobilitzat per contribuir econòmicament a la regeneració, restauració i millora dels boscos, a la prevenció d'incendis forestals i també a l'ajuda dels qui d'una manera o una altra van resultar perjudicats per les flames. Hi ha idees de tota mena. Per exemple, la joiera Sandra Roura de Peralada s'ha sumat als actes de solidaritat amb tots els afectats pels incendis d'aquest juliol passat a l´Alt Empordà amb una iniciativa que té molt a veure amb la seva especialitat professional: ha dissenyat una polsera solidària feta de plata de primera llei, en forma d´anella.

La joiera explica que aquesta peça "simbolitza la unió de tots aquells que estimen l'Empordà amb el sentiment dirigit cap a aquelles persones que ho han perdut tot i per a tots aquells que han lluitat per extingir el foc". Amb la inscripció L'Empordà, per una banda, i La nostra terra, per l'altra, l'objectiu de la venda d´aquesta polsera, comenta Sandra Roura, és recollir fons i destinar-los als damnificats i a la reforestació del paisatge.

La peça val 15 euros

El preu de venda de cada polsera és de 15 euros, i, d´aquest total, 6 euros són els que es destinen a col·laborar en aquests projectes, que es coordinen, precisament, des de la IAEDEN-Salvem l´Empordà a través de la seva campanya Foc al cor.

"Si t'agrada i vols participar en aquesta iniciativa pots reservar la teva polsera al correu electrònic pulseresolidaries@gmail.com o bé trucant al 972 53 86 32. La podràs recollir al taller-joieria Sandra Roura de l'avinguda principal de Peralada", ha informat la joiera.