La revista 'Rolling Stone' ha realitzat una enquesta en la qual han participat diferents músics actuals per decidir quin és el millor guitarrista de la història. En una llista de 100 artistes que inclou noms com Kurt Cobain o Slash, els tres primers llocs són per a Jimi Hendrix, Eric Clapton i Jimmy Page.

"No hi ha ni un sol minut gravat en tota la seva carrera que et faci sentir que s'està esforçant, sembla que llisca a través de la guitarra", diu Tom Morello (Rage Against The Machine) sobre el número u de la lista, Jimi Hendrix.

Destaquen com a temes imprescindibles el mític 'Purple Haze', 'Foxey Lady', 'Hey Joe' i, per descomptat, 'The Star-Spangled Banner' que et permet "escoltar les revoltes als carrers i les bombes de napalm caient".

L'exguitarrista de Cream, Eric Clapton, ha estat per a Eddie Van Halen tota una inspiració, segons confessa en un breu apunt per a la revista, en què destaca que si va agafar una guitarra va ser per escoltar-lo tocar a ell amb la seva antiga banda.

"Aquest so basat en el blues segueix sent l'essència de la guitarra rock moderna", afirma Van Halen, que recomana tres cançons d'Eric Clapton: 'Bell Bottom Blues', 'Crossroads' i 'White Room'.

Joe Perry, d'Aerosmith, escriu sobre Jimmy Page, de Led Zeppelin, el número tres de la llista, del qual destaca el seu "remarcable bon gust" a l'hora d'elaborar les seves composicions i d'executar-les amb la seva guitarra. Recomana 'Dazed and Confused', 'Heartbreaker' i 'Kashmir'.

En quarta posició, Keith Richards, dels Rolling Stones, del qual parla Nils Lofgren de l'E Street Band de Bruce Springsteen. "Keith troba el to que li permet expressar el que sent", subratlla Lofgren, que destaca 'Satisfaction' i 'Gimme Shelter'.

Finalment, en cinquè lloc, s'hi situa Jeff Beck, curiosament també guitarrista dels Yarbirds, com ho van ser també Jimmy Page i Eric Clapton.