L'actriu Angelina Jolie és la dona més elegant del món del 2011, segons el jurat reunit per la revista espanyola "Hola", que ha situat en segon lloc a Catalina Middleton, duquessa de Cambridge, i en el tercer lloc a Carlota Casiraghi, la filla de Carolina de Mònaco.

"Sensualitat, sensibilitat i solidaritat". Així defineix el setmanari a la dona de Brad Pitt, que va abandonar la seva "etapa gòtica", en què dominaven el negre, el cuir i l'agressivitat, i aposta ara per "vestits llargs, cenyits a la seva esvelta figura, amb suggerents obertures que deixen veure els seus estilitzades cames".

"Sobre la catifa vermella no té rival", assenyala el jurat de la revista, format per personalitats del món de la moda com Óscar de la Renta, Elie Saab, Manolo Blahnik o Roberto Cavalli.

A Jolie li segueix Catalina Middleton, dona del príncep Guillem d'Anglaterra, que "ha fet de l'ús del tocat tot un art. Ningú com ella ha sabut coronar de fantasia l'elegància".

En tercer lloc figura Carlota Casiraghi, empatada amb l'aristòcrata espanyola Naty Abascal i la Jequesa de Catar.

Les segueixen les actrius Diane Kruger i Sarah Jessica Parker, l'princesa Carolina de Mònaco, l'actriu i cantant Carla Bruni -esposa del president Nicolas Sarkozy-, i les espanyoles Isabel Preysler i Nieves Álvarez. Tanca el llistat la princesa d'Astúries, Letizia Ortiz.

El mateix jurat també va triar a les dones amb més estil de 2011. La llista l'encapçala Carlota Casiraghi, "icona del segle XXI", seguida de l'actriu britànica Keira Knightley i de la nord-americana Gwyneth Paltrow.

Altres dones elevades a l'Olimp de l'estil són Sarah Jessica Parker, l'estrella televisiva novaiorquesa Olivia Palerm, la model australiana Elle MacPherson i la seva companya russa Natalia Vodianova.